Gå til sidens hovedinnhold

Telenor og HP vant prestisjekontrakt

Helsebygg Midt-Norge valgte Telenor som totalleverandør av IKT-infrastruktur til det nye St. Olavs hospital i Trondheim.

Ementor og Siemens kjempet også om milliardkontrakten, men Helsebygg Midt-Norge valgte tirsdag ettermiddag Telenor.

- Det er en omfattende kontrakt og vi gleder oss til å være med å skape fremtidens sykehus, til nytte for pasienter og ansatte, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby, leder av Telenors virksomhet i det norske markedet, i en pressemelding.

Kontrakten, som ble offentliggjort på en pressekonferanse i regi av Helsebygg Midt-Norge tirsdag, gjelder full utbygging og drift av IKT-løsningene i første byggetrinn av det nye St. Olavs Hospital i Trondheim.

Telenor vil få ansvar for design, prosjektering, levering, opplæring og drift av nettverkselektronikk, kabling, trådløse nett, og avanserte telefonløsninger til sykehuset. Pasientterminaler og bærbare data- og teleenheter hører også med. Telenor samarbeider nært med HP Norge og en rekke andre underleverandører om kontrakten, mange av dem lokalt til stede i Sør-Trøndelag, heter det i pressemeldingen.

Det nye sykehuset tar mål av seg til å bli Norges mest avanserte på IT-siden. Blant annet vil helsepersonellet på sykehuset få tilgang til trådløst utstyr, som gjør at de kan få tilgang til for eksempel pasientjournaler hvor enn de måtte befinne seg.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter