*Nettavisen* Økonomi.

Telenor og Port it under lupen

Konkurransetilsynet ser nå nærmere på Telenor og teleleverandøren Port it, etter at prisene på telefonsamtaler mellom de to aktørene har hoppet til værs.

07.03.05 07:56

En samtale fra Port its telenett til Telenor koster nå 1 krone og 19 øre per minutt. Dermed er det like dyrt å ringe fasttelefon som til mobil.

- Folk har ikke noen mulighet til å vite at det koster så mye mer enn det en forventer, sier avdelingsdirektør Torstein Olsen i Post- og Teletilsynet til NRK.

Prishoppet skyldes en konflikt mellom Telenor og Port it, som leverer telefontjenester. De to selskapene klager på kostnadene for å bruke hverandres nett.

Port it-sjef Pål Vegan legger skylden på Telenor. Han mener telegiganten gjør det de kan for å skvise en liten konkurrent ut av markedet. Telenor legger på sin side legger all skyld på Port it.

Begge parter har klagd saken inn for Konkurransetilsynet. Informasjonssjef Signe Horn i tilsynet opplyser at det er flere kunder som har reagert på de høye prisene. Konkurransetilsynet håper å finne en løsning raskt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.