Gå til sidens hovedinnhold

Telenor opp, Fredriksen ned

Telenor sto i front for en positiv stemning på Oslo Børs torsdag. John Fredriksen fikk derimot ikke være med på festen. En av aksjemarkedets største guruer spår selskapet nord og ned.

Aksjemarkedet puster lettet ut over at Telenor har løst striden i Hellas. Forliket som ble inngått onsdag ble kostbart, men mer viktig er det at Telenor nå står fritt til å selge seg ut av Cosmote.

- Snart vil det derfor tikke 2,5 milliarder kroner inn på deres bok, sier en megler til TDN Finans.

Telenor topper torsdagens omsetningsliste og steg 2,34 prosent.

Halvert Frontline
Langt mindre hyggelig var det for John Fredriksenss Frontline. Selskapet får for alvor passet påskreve av First Securities’ sjefsstrateg Peter Hermanrud. Hermanrud mener aksjen står foran en halvering.

- Med bakgrunn i våre antakelser om et svakt tankmarked de neste to årene, ser vi en stor nedside i aksjen. Vårt kursmål på 65 kroner innebærer et fall på 46 prosent i forhold til dagens nivå, sier Hermanrud til Dagens Næringsliv torsdag.

Hermanrud er en av aksjemarkedets mest erfarne analytikere, og en av de mer respekterte. Han har de siste årene jobbet i First Securities, men var tidligere investeringsdirektør i forsikringsselskapet Vital.

Siden nyttår har aksjekursen i Frontline doblet seg.

Til tross for at det ble en tung dag for John Fredriksen endte hovedindeksen med en pen oppgang.

GE vil kjøpe
Farmasiselskapet Amersham fortsatte opp etter gårsdagens rakettferd, som endte med en verdistigning på 18 prosent. Oppgangen kom etter en melding om at selskapet kan bli kjøpt opp. Ifølge Wall Street Journal, skal det være et av verdens største selskaper, amerikanske General Electric, som er interessert.

Torsdag endte aksjen tre prosent opp.

Tandberg Television havnet høyt opp på vinnerlisten, etter en oppgang på 8,65 prosent. PGS sparket opp fra børsåpning og Børsen valgte å innføre handelspause da aksjen passerte 12 prosent økning.

Da børsen stengte dørene klokken 16, lå PGS 7,73 prosent over åpningen.

Rolige Aker Kværner-aksjonærer

Aker Kværner steg i underkant av to prosent. Dagens Næringsliv viser torsdag til ikke-navngitte kilder som mener at Kjell Inge Røkkes Aker RGI trolig må selge ut det meste av sine virksomheter for å unngå konkurs. Aker Kværner skal imidlertid ikke være til salgs, noe som burde berolige investorene i selskapet.

Hovedindeksen stoppet opp 1,14 prosent til 150,62 poeng. Det ble omsatt aksjer for 2,4 milliarder kroner.

Reklame

KANONSALG: Halv pris på bestselgere hos Oakley