Telenor rydder i Russland

Telenor selger sine aksjer i de russiske teleselskapene Combellga og Comnicom til det amerikanske Golden Telecom. I bytte får Telenor 19,5 prosent av aksjene i Golden Telecom.

20.08.03 08:59

- Dette er en utmerket avtale for Telenor. Vi er fornøyd med utviklingen i Comincom og Combellga. Med den konsolideringen som nå pågår i det russiske telemarkedet, utgjør en sammenslåing med Golden Telecom en solid plattform for videre utvikling, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør i Telenor og administrerende direktør i Telenor Networks.

Blir betydelig eier
Avtalen innebærer at Telenor overdrar aksjene i Comnicom og Combellga til Golden Telecom, som dermed blir eneier i selskapene. Telenors eierandel i det nye selskapet er verdsatt til rundt 1,6 milliarder kroner.

Golden Telecom er den største private leverandøren av tele- og datatjenester i Russland og Samveldet av uavhengige stater. Comnicom-Combellga gruppen er Moskvas tredje største teleoperatør og omsatte i fjor for drøye 370 millioner kroner.

Sterke sammen
- Vi er veldig fornøyd med å lykkes med å inngå en avtale om å kjøpe slike sterke selskaper. Ved å slå sammen ressursene til Golden Telecom, Inc. og Comincom-Combellga, vil Golden Telecom, Inc. bli en klar leder på markedet for tale- og bredbåndstjenester for bedriftskunder i Russland og SUS, sier Alexander Vinogradov, administrerende direktør i Golden Telecom, Inc.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.