Gå til sidens hovedinnhold

Telenor-sjefen gikk ned i lønn

Telenor-sjef Sigve Brekke fikk grunnlønn i fjor, men lavere utbytte fra incentivordningene trakk ned totale godtgjørelser.

Telenor la mandag frem årsrapporten for 2019. Og den viser at Brekke for 2019 hadde en grunnlønn på 6,6 millioner kroner. Det er en økning på 100.000 kroner, 3,4 prosent, fra 2018. Med andre ord er økningen i grunnlønnen på linje med den generelle lønnsøkningen i samfunnet.

I tillegg har Brekke variabel lønn gjennom kortsiktige og langsiktige incentivprogrammer.

Disse variable godtgjørelser utgjorde for 2019 3,73 millioner kroner. Med andre godtgjørelser i fjor, hvis vi holder pensjon utenfor, utgjorde det en total avlønning av Telenor-sjefen i 2019 på 10,8 millioner kroner.

For 2018 mottok Brekke en grunnlønn på 6,5 millioner kroner og en total godtgjørelse på 11 millioner. Det var 1 million mer enn i 2017.

Les også: Hadde jeg ventet noen dager, hadde jeg kanskje ventet hjemme (+)

6 prosent lønnsøkning

Når det gjelder hele konsernledelsen til Telenor, utgjorde den samlede grunnlønnen her i fjor 38,04 millioner, opp fra 35,9 millioner året før. Det er en økning på 6 prosent, så Telenor-ledelsen fikk samlet sett en større lønnsøkning enn resten av norsk arbeidsliv og folk flest.

Men utbetalingene under det kortsiktige incentivprogrammet var klart ned, og samlede utbetalinger til Telenor-ledelsen falt derfor fra 8,6 millioner kroner i 2018 til 78,3 millioner i 2019.

Korttidsinsentiver i til konsernledelsen i Telenor (årsbonus) inkluderer faktisk bonusbeløp men ikke feriepenger. Sigve Brekke hadde i fjor en årsbonus på ca. 1,9 millioner kroner.

Les også: Telenor melder om rekordhøy svindeltrafikk

Mottar aksjer

Utbetalingene under langtidsinsentiver er en begrenset aksjeplan hvor deltakerne kan motta aksjer for en definert maksimal prosentandel av sin årlige grunnlønn. Aksjene er låst i en periode på 4 år.

Brekke mottok i fjor 1,8 millioner under sitt langsiktige incentivprogram, den samlede konsernledelsen 5,9 millioner.

Sigve Brekke eide for øvrig ved årsskiftet ca. 130.000 Telenor-aksjer til en verdi av 20,5 millioner. I dag er disse aksjene, gitt det samme antallet, verdt ca. 19,5 millioner kroner. Telenor-aksjen har klart seg langt bedre enn andre aksjer på Oslo Børs gjennom de senest ukenes kursras.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken