Telenor skal spare 500 millioner og varsler kraftige kutt

KUTTER: Telenors konsernsjef Sigve Brekke betraktet Telenors resultat etter første kvartal i år som «solid». Nå varsler han kutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

KUTTER: Telenors konsernsjef Sigve Brekke betraktet Telenors resultat etter første kvartal i år som «solid». Nå varsler han kutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Brekke melder grundige kutt i konsernstaben.

02.04.19 13:29

Telenor-sjef Sigve Brekke varslet i dag store endringer i konsernstaben. Kostnadene i staben under ham skal kappes med 25 prosent innen 2020 og en intern virksomhet skal splittes opp, melder DN.

De ansatte ble informert i et allmøte på «The Hub» ved Telenors hovedkontor på Fornebu torsdag morgen.

DN har snakket med HR-sjef Cecilie B. Heuch, som viser til at hele konsernet er inne i en moderniseringsprosess. Ifølge hr-sjefen er det færre enn 100 personer som vil bli overtallige.

Må kutte 500 millioner

I Telenors konsernstaber jobber det i dag rundt 650 personer, mens Telenor globalt har 22.000 ansatte. Kuttene i konsernstab skal resultere i 500 millioner kroner lavere kostnader ved utgangen av 2020.

- Det vi nå skal i gang med er kompetansekartlegging og innplassering. Det var det som ble informert om i dag på allmøte, sier Heuch.

- Kostnadene i konsernstaben skal reduseres med 25 prosent frem til utgangen av 2020 og berører virksomhetene Telenor asa og Telenor Digital, sier konserntillitsvalgt Esben Smistad til DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.