*Nettavisen* Økonomi.

Telenor starter priskrig

Foto: Scanpix/EPA

Telenor kjenner konkurransen i telemarkedet, og innfører nå fastpris på både telefon, ip-telefon og på mobil. I tillegg senkes prisene.

15.03.06 15:38

Hver gang det gjennomføres prissammenligninger kommer Telenor svært dårlig ut, og det forsøker nå selskapet å gjøre noe med.

Gratis til fastnettet
Selskapet innfører nå et abonnement med fastpris på både analog fasttelefon og ISDN-abonnement som gjør at du kan ringe gratis til fasttelefoner og ip-telefoner. Prisen for analog blir 249 kroner i måneden, og 329 i månenden for ISDN. Dette inkluderer fastavgiften.

Selskapet senker også prisene til mobil og utland med 20 prosent i disse abonnementene.

Fri bredbånds-ringing
Telenor lanserer nå også for første gang et bredbåndstelefoni-abonnement med fri bruk til fast- og bredåbndstelefoner, som en rekke andre aktører har hatt i lang tid.

En får også mulighet til å tegne et mini-abonnement for bredbåndstelefoni som er uten fastavgift. Her koster det derimot å ringe til andre.

Gratis å ringe med mobil
Også på mobilfronten skjerper Telenor nå konkurransen. FriTid er et nytt abonnement der en kan ringe gratis til mobiltelefoner i Telenors nett, samt fast- og bredbåndstelefoner i helger, helligdager og på kveldstid (18-07). Abonnementet skal ikke ha noen øvre grense for antall minutter.

Til andre mobilnett koster det 99 øre i minuttet. SMS koster 69 øre, og MMS koster 1,99 kroner.

Abonnementet skal ifølge Telenor lønne seg for de som ringer mer enn 18 minutter per dag. Månedsprisen er 329 kroner.

Tele2 svarer
Få timer etter Telenors lansering, svarte Tele2 med å innføre et nytt abonnement kalt Tele2 Suveren Pluss som koster 239 kroner i måneden for analog, og 319 kroner for ISDN. Også her er det gratis til fasttelefoner og ip-telefoner i Norge. De lanserte også bredbåndstelefoniabonnementet Large Pluss for 149 kroner i måneden, som har fri bruk til fasttelefon og ip-telefon.

Tele2 ser dermed ikke ut til å innføre samme fri-bruk-abonnement i Norge, som de har til bedrifter i Sverige, på mobiltelefon-fronten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.