Telenor styrter på børsen

Investorene svarer dårlig på Telenors indiske handel.

29.10.08 12:47

Telenor leverte i dag sin kvartalsrapport for tredje kvartal i morges. Minutter etter kom meldingen om at selskapet kjøper 60 prosent av det indiske selskapet Unitech Wireless.

LES OGSÅ: Jubel på Oslo Børs

Én time inn i handelen på Oslo Børs svarer markedet med å krone selskapet til dagens hittil største aksjetaper, med ras på over 15 prosent. Timen etter ligger selskapet ned 14,48 prosent. Klokken 12 har lite endret seg for selskapet, fremdeles ligger Telenor på toppen som dagens største taper, nå ned 14,81 prosent.

I dagens merkante kanonåpning, ligger kun ti selskaper til minus en time etter start. Åtte av disse med mindre enn fem prosent.

Storebrand ligger også blant de ti røde. Selskapet leverte i dag, i likhet med Telenor, sin kvartalsrapport med et underskudd på 3,8 milliarder kroner. Selskapet ligger klokken 10.10 på tredjeplass over dagens tapere hittil, ned 4,86 prosent.

- Et gjennombrudd
Telenor betaler 1,07 milliarder dollar for sin60 prosent aksjepost i indiske Unitech Wireless.

- Å få innpass i verdens nest største mobilmarked er et viktig gjennombrudd for Telenor. Etablering i det indiske mobilmarkedet gir Telenor en enestående mulighet til å forsterke konsernets posisjon som en av de ledende operatørene i nye markeder. Vi vil kunne delta i utviklingen av og veksten i et av verdens raskest voksende markeder innen telekommunikasjon, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor, gjennom en pressemeldingen.

Les flere økonominyheter på Nettavisen Økonomi

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag