Telenor bekrefter overfor E24 at selskapet har tilbudt sluttpakker til de ansatte i Norge.

Tilbudet gjelder i utgangspunktet for de fleste medarbeiderne i Telenor Norge AS. Unntaket er enkelte grupper som har spesiell kompetanse. Innen 1. mai kommer det en oversikt over hvem som har søkt sluttpakkene.

– Vi skal ikke nedskalere satsingene i Telenor Norge, men skal tvert imot satse på nye ting og modernisere selskapet, sier kommunikasjonsdirektør Caroline Lunde i Telenor til E24.

Telenor Norge har 3400 ansatte fordelt på 23 kontorer i Norge.

Les også: Ny smell for en million TV-seere: - Verst tenkelige utgangspunkt

Vrir kompetansen

– Det er viktig å understreke at vi ikke gjør dette for å redusere antallet ansatte, vi kommer til å være flere ved utgangen av 2022 enn det vi er nå. Men det er for vri Telenors kompetanse nå som vi satser på flere nye områder, sier Lunde til E24.

Det er ukjent hvordan sluttpakkene vil ut.

Fungerende tillitsvalgt May-Iren Arnøy i El- og IT-forbundet i Telenor Norge er bekymret på vegne av de ansatte. Arnøy er imidlertid fornøyd med pakkene som tilbys.

– De er veldig greie, og de er alderstilpasset slik at de eldste ikke går glipp av AFP. Det er fordeler med å tilby en frivillig sluttpakke i stedet for å ha en styrt nedbemanning, men vi er likevel bekymret for denne prosessen, sier hun.