Det betyr at Telias kunder igjen får tilgang til NENT Groups TV3, V4, TV6, V sport-kanalene, V Film og strømmetjenesten Viaplay.

– Vi er glade for å kunne bekrefte at vi har blitt enige med Telia om en helt ny avtale som sikrer at kundene deres igjen får tilgang til våre kanaler, sier kommersiell direktør i NENT Group, Kim Poder, i en melding.

– Vi er glade for at vi igjen kan gi våre kunder markedets bredeste TV-tilbud. Jeg vil samtidig beklage situasjonen som har vært de siste ukene overfor våre kunder. Vi forstår frustrasjonen, men vi har nå funnet en god løsning for begge parter, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør for Telia Norge, i en pressemelding.

- Unngå falske forhåpninger

Det er bare fire dager siden Nent-direktøren fastslo at det ikke kom til å bli noen avtale med Telia:

- Nå er det viktig at begge parter på en sannferdig måte informerer kundene og markedet om akkurat det, slik at man unngår å skape falske forhåpninger hos kundene om at Nents innhold bare er midlertidig borte fra Telias TV-tjenester, sa Kim Poder til Nettavisen mandag.

Nå er tonen en annen og avtale inngått slik at Telia-kundene får de tapte kanalene tilbake. Poder avviser overfor Nettavisen fredag at utspillet på mandag var ren taktikk:

- Nei, på det tidspunktet var samarbeidet over, men det er ikke relevant lenger. Telia sendte oss et tilbud og vi aksepterte. Det viktige for oss nå er å se framover og vi er glade for at Telias kunder igjen får tilgang til Viaplay og våre kanaler i løpet av ettermiddagen, sier Kim Poder i en epost til Nettavisen.

- Hvor langt unna var Telia det Nent har krevd på mandag og hvor tett på deres krav endte dette før avtalen ble inngått?

- Det er ikke viktig nå. Vi fikk et godt tilbud og ble enige om en ny avtale som er god for begge parter. Som du sikkert skjønner kan jeg ikke gå inn på detaljer.

- Hva betaler Telia for senderetten?

- Vi kommenterer ikke detaljer i avtalen.

Dyre avtaler i potten

I potten har det ligget omfattende og svindyre rettighetsavtaler som Nent har sikret seg for å sende en omfattende meny særlig av sport.

NENT Groups omfattende sportsrettigheter i Norge inkluderer blant annet UEFA Champions League (inntil sommeren 2021), Bundesliga, engelsk FA Cup og Carabao Cup, IHF og EHF håndballmesterskap, European Tour golf, Formel 1, FIS-vintersportsrettigheter fra høsten 2021, UEFA Europa League og Conference League fra sommeren 2021 og Premier League fra høsten 2022.

I tillegg vises EM og VM på skøyter, samt alle kampene fra NHL med Mats Zuccarello for Minnesota Wild.

Begge partene er svært fornøyde med å komme i mål med en ny avtale.

- Tøffe forhandlinger

– Det har vært noen tøffe forhandlinger, men vi ser nå fremover mot et langsiktig samarbeid med NENT. Telia og NENT har hatt et godt samarbeid i mange år, og sammen ligget langt fremme i å tilpasse tilbudet i tråd med kundebehov og seeratferd i det norske markedet. Vi ser nå frem til å videreutvikle dette ytterligere i tiden fremover, sier administrerende direktør for Telia Norge, Stein-Erik Vellan.