*Nettavisen* Økonomi.

TeliaSonera overrasker

Anders Igel, Telia, Telia-sjef, tele, Sverige

TeliaSonera-sjef Anders Igel leverte et resultat for tredje kvartal godt over hva analytikerne hadde ventet. Tallene viser at sammenslåingen av de to teleselskapene går raskere enn først antatt.

TeliaSonera er godt i gang med å slå sammen de to selskapene. Resultatene fra tredje kvartal viser med tydelighet at jobben med å skape ett selskap er på skinner.

NetCom øker
Driftsresultatet før avskrivninger viser et overskudd på 7,9 milliarder svenske kroner. Det er 200 millioner over hva analytikerne hadde ventet seg.

Omsetningen står nærmest på stedet hvil, med en oppgang på en prosent til 20 milliarder.

Hovedfokus det siste kvartalet har vært å kapre mobilkunder. Blant annet kan norske NetCom vise til en vekst på 9 000 abonnenter i tredje kvartal. NetCom har nå 1,19 millioner kunder.

På god vei
Resultatet i tredje kvartal stoppet på 3,26 milliarder kroner for TeliaSonera-konsernet som helhet. Fjorårets proformatall viste et underskudd på 13,126 milliarder. Den gang var det store tap og avskrivninger i Sonera som trakk ned.

- Vi viser en meget sterk resultatforbedring sammenlignet med fjoråret. Samtidig har vi slått sammen Telia og Sonera. Med vår sterke posisjon som utgangspunkt har vi også sammen med et stort antall sjefer og medarbeidere utviklet og blitt enige om en ny og felles plattform for TeliaSoneram, sier konsernsjef Anders Igel i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.