Gå til sidens hovedinnhold

Teppeskandale i Forsvaret

Oberstløytnant Aksel Godberg Olsson ble stoppet i tollen med falske kvitteringer i et forsøk på å få afghanske tepper momsfritt til Oslo. Sigurd Frisvold skal ha kjøpt tepper fra en oberst.

Oberstløytnant Aksel Godberg Olsson, som var nestkommanderende for de norske styrkene i Afghanistan, ble 7. januar i fjor stoppet i tollen på den militære delen av Gardermoen, skriver Dagens Næringsliv.

Godberg Olsson hadde med seg flere tepper som han hadde skaffet kvittering for at ikke kostet mer enn 6.000 kroner til sammen. Tollerne hadde imidlertid fått tips om at kvitteringene kunne være falske.

Godberg Olsson er en av hærens betrodde menn og har tidligere hatt stillingen som norsk militærattache i Washington. To uker etter at han ble stoppet i tollen, ble han forfremmet til oberst i Forsvarsdepartementet.

Saken ble ikke politianmeldt. Også en annen betrodd oberst som tjenestegjorde i Afghanistan ble etterforsket for uregelmessigheter rundt teppekjøp.

- Besøkene hos teppehandleren skjedde til tider så hyppig og varte så lenge, at vi spøkte med at en selvmordsbomber hadde god tid å oppdage bilen, dra hjem og lage bomben, for deretter å komme tilbake for å sprenge bilen, sier en tidligere soldat i Kabul til Dagens Næringsliv.

Tidligere forsvarssjef Sigurd Frisvold kjøpte tepper av den mistenkte obersten.

- Jeg vil ikke kommentere denne saken, men jeg kan bekrefte at jeg kjøpte teppet til 300 dollar, sier Frisvold til Dagens Næringsliv.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken