Gå til sidens hovedinnhold

Terroriseres av ginsengselgere

Mange sliter med varer de ikke har bestilt. Tor Hasselø gjør alt han kan for å stoppe ginsengpakker fra Det norske Naturhuset, uten å lykkes.

I over et halvt år har Tor Hasselø (68) fra Averøy i Møre og Romsdal slitt med å bli kvitt ginseng-pakker og regninger fra Det Norske Naturhuset.

I kveld tar «TV 2 Hjelper deg» saken - og du får se om Naturhuset endelig vil høre på Hasselø.

Var på hytta
- Naturhuset mener at de ringte meg 30.august, og at jeg da bestilte Ginseng. Men den dagen var både jeg og kona på hytta, og vi har aldri snakket med noen fra Naturhuset, mener han.

Hasselø gjorde derfor alt han kunne for å stoppe pakkene med Tiger Ginseng fra Det norske Naturhuset.

Da Hasselø fikk første pakke med Tiger Ginseng, tok han straks kontakt med Naturhuset for å oppklare misforståelsen. Men verken rekommandert brev, telefonsamtaler eller politianmeldelse har fått Naturhuset til å stoppe regninger og Tiger Ginseng. Han har også sendt tilbake bokser med Tiger Ginseng. Men en tiger gir seg ikke så lett

- Det siste inkassokravet jeg har fått, er på over 700 kroner! Og det står at beløpet vil øke med 100 prosent dersom jeg ikke betaler. Men jeg nekter å betale for noe jeg aldri har bestilt! Jeg skjønner ikke hva slags rutiner det norske Naturhuset har når det er umulig for meg å bli hørt av dem, sier Hasselø.

Ikke den eneste
68-åringen er ikke den eneste som har hatt problemer med Det norske Naturhuset og såkalt negativt salg – at du får en vare du må betale for, uten at du har bestilt.

- Vi har fått mange henvendelser på at Det norske Naturhuset driver med negativt salg. Det er uheldig. Vi har tidligere skrevet to brev til Naturhuset og bedt dem ordne opp. Men vi er tydeligvis nødt til å ta kontakt med dem igjen nå, sier Gry Nergård, avdelingsdirektør hos Forbrukerombudet.

Til Naturhuset
«TV 2 hjelper deg» tok med Hasselø til Det norske Naturhuset.

Om de endelig vil høre på ham nå, får du se på «TV 2 hjelper deg» i kveld, onsdag, klokken 20.30.

Her får du oversikten over innslagene fra «TV 2 Hjelper deg».

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg