Gå til sidens hovedinnhold

Tesla har økt prisene syv ganger hittil i år: - Nå kommer Elon Musk med avsløring

Siden begynnelsen av året har Elon Musk og Tesla vakt stor oppsikt med stadige prisøkninger.

Tesla har ikke vært fremmed for prisendringer opp gjennom årene, men i år har de virkelig slått til.

For hittil i år har elbilgiganten gjennomført syv prisøkninger på modellene Model 3 and Model Y, ifølge nettstedet Electrek.

Les også: Elon Musk inntrer restaurantbransjen

Model 3 Standard Range Plus, som er den billigste modellen til Tesla, økte fra 37.000 dollar til 40.000 dollar i februar. Det er en prisstigning på åtte prosent.

En annen modell, Model Y Long Range AWD, kostet 50.000 dollar i begynnelsen av året. I dag ligger den på 52.000.

Svarer

Prisøkningene i seg selv er ikke de store, men legger man de sammen blir det merkbart. Dette har ført til at mange har stilt seg spørrende til de stadige prisøkningen de siste månedene.

Tesla har tidligere ikke uttalt seg om prisøkningen, men etter å ha mottatt klager på Twitter, har Elon Musk tatt seg tiden til å forklare.

- Prisene har økt på grunn av stort prispress fra leverandørene i bilindustrien, forklarer Musk ifølge Electrek.

Spesielt prisene på råmaterialer har økt, hevder Tesla-eieren.

For eksempel skal prisene på kobber ha mer enn doblet seg siden begynnelsen av pandemien i fjor, opplyser nettstedet.

Andre viktige materialer i industrien som stål og aluminum, har også hatt en stor prisøkning det siste året.

Forskjeller

Når det gjelder Tesla på det norske markedet, økte de prisene kraftig i fjor høst, blant annet på flaggskipmodellene Tesla Model S og Tesla Model X. Flere av Teslas modeller økt med 54.000 kroner over natten.

- Jeg vil ikke gå inn på bakgrunnen for hva som skyldes prisøkningen. Det jeg kan si er at i likhet med andre bilprodusenter, gjennomfører vi med jevne mellomrom prisendringer, sa Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge, til Nettavisen den gangen.

Siden den gang er prisene økte enda mer og Tesla Model S Long Range koster nå 829.990 kroner, mot 790.232 kroner i november i fjor. og Tesla Model X Long Range kostet 949.990 kroner, mot 918.232 kroner i fjor.

I april i år satte Tesla imidlertid ned prisen på Model 3 Standard Range Plus, med et priskutt på 12,5 prosent, ifølge tek.no.

Grunnen har ikke blitt oppgitt av Tesla Norge selv, men ifølge teknologinettstedet viser tall at salget av modellen har gått trått. Den første uka i april var det registrert 2.568 nye biler av Model 3 i Norge så langt i 2021, og av dem var 115 tohjulsdrevne varianter, altså Standard Range Plus.

I hele fjor var tallet 304 av totalt 7770 Model 3, altså under fire prosent.

Les også: Tesla dømt i forliksrådet: Nå vil de ha saken tatt opp på nytt