*Nettavisen* Økonomi.

Tesla knuser 20 år gammel rekord

Den elektriske bilprodusenten har sett en betydelig økning i aksjeverdien etter at det fredag ble annonsert at selskapet leverte 367.500 kjøretøy i 2019.

Den elektriske bilprodusenten har sett en betydelig økning i aksjeverdien etter at det fredag ble annonsert at selskapet leverte 367.500 kjøretøy i 2019. Foto: Frederic J. Brown (AFP)

Elon Musk har all grunn til å glise.

09.01.20 17:51

Tesla er nå offisielt den mest verdifulle bilprodusenten i amerikansk historie etter at aksjeprisen suste til nye høyder på tirsdag.

Markedsverdien til den amerikanske elbil-produsenten passerte 85 milliarder dollar på tirsdag og veksten fortsatte utover onsdagen, opp ytterligere fire prosent.

Dermed er Elon Musks hjertebarn historisk, ifølge the Hill.

Nok et solid kvartal

Den elektriske bilprodusenten har sett en betydelig økning i aksjeverdien etter at det fredag ble annonsert at selskapet leverte 367.500 kjøretøy i 2019. Det er ny rekord og nesten 50 prosent mer enn året før.

Les også: Gjentar dette seg, så kollapser elbilmarkedet

Analytiker i Deutsche Bank Emmanuel Rosner skriver i et notat til kundene på tirsdag at han tror prisen vil fortsette å øke.

– Vi tror nok et solid kvartal med leveringer kan berolige investorer som er bekymret for synkende etterspørsel etter Teslas produkter, skriver Rosner.

Et stykke igjen til de internasjonale konkurrentene

Selv om Tesla har vokst fra alle andre amerikanske bilprodusenter har selskapet fremdeles et stykke igjen før det kan konkurrere med markedsverdien til de internasjonale konkurrentene.

Les også: Nedtur for elbilsalget i desember

Toyota hadde tirsdag en verdi på 232 milliarder dollar, mens Volkswagen lå på mer overkommelige 98 milliarder dollar.

Den forrige amerikanske rekorden ble satt av Ford i 1999, da den tradisjonsrike bilprodusenten nådde en markedsverdi på 80 milliarder dollar.

Problematisk lansering av ny pickup

Under et pressearrangement i Los Angeles i november avduket Tesla sin nyeste elbil. Tesla Cybertruck får enorm rekkevidde og starter på en overraskende lav pris.

Den er bygget av det samme materialet som SpaceXs romraketter og skal ifølge Elon Musk være skuddsikker.

Les også: Teslas nye bil kan bli forbudt i Europa

Presentasjonen feilet imidlertid da Musk skulle illustrere hvor sterkt glasset var, og begge vinduene på den ene siden knuste ...

– Det er rom for forbedringer, kommenterte Musk fra scenen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.