Beløpet er trolig uten sidestykke i en erstatningssak. Tesla må betale en erstatning på hele 137 millioner dollar, rundt 1,2 milliarder kroner, for å ha ignorert rasistisk trakassering og grafitti rettet mot en ansatt ved el-bilprodusentens fabrikk i Fremont i California, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Les også: Brudd for Tesla-gründeren

Owen Diaz, som jobbet som heisoperatør, ble hyret på kontrakt i 2015 via et rekrutteringsbyrå. Ifølge juryen i domstolen i San Francisco ble han utsatt for et rasistisk arbeidsmiljø. En jus-ekspert uttaler til Bloomberg at dette sannsynligvis er den største erstatningen som noen gang er utbetalt i en enkeltsak.

Tesla selv omtalte saken i en bloggpost publisert mandag kveld. En talsperson for bilprodusenten sier at Tesla var «et annet selskap i 2015 og 2016 enn i dag». Diaz-saken er sjelden i den forstand at Tesla vanligvis løser ansatt-konflikter gjennom megling. Selskapet måtte imidlertid ut med en million dollar i mai år, i en liknende sak som dette, skriver Bloomberg.

Les også: Varsler Apple-bombe i bilmarkedet

I retten hevdet Tesla at bevisene mot selskapet ikke var gode nok og at hendelsene som utløste rettssaken allerede var ryddet opp i. Bernard Alexander III, advokat for Diaz, uttalte derimot at Tesla har utvist «null-ansvar i stedet for null-toleranse».