NEW YORK (Nettavisen): Tesla-aksjen fortsetter oppturen på Wall Street på tirsdag, etter at den var opp hele 19 prosent på mandagen.

Tirsdag var aksjen 15 prosent opp på førhandelen, melder CNBC - og kort tid etter åpning var den opp nesten 20 prosent. Aksjen endte til slutt opp nesten 14 prosent.

- Jeg kan ikke tro det som nå skjer med den spennende aksjen - det er galskap! sier analytikeren Craig Irwin i Roth Capital til CNBC om Tesla-aksjen.

- Hva er det egentlig som skjer med Tesla?

- Hva er det egentlig som skjer med Tesla? skriver Tech Crunch - og viser til at selskapets aksjer var verd 560 dollar i forrige uke, mens de i dag er verd rundt 900 dollar.

- Tesla byr på et show og det er irriterende spennende, skriver Tech Crunch.

Tesla-aksjen har hatt en skikkelig opptur denne uken etter at de i forrige uke meldte om økt omsetning og bedre inntjening i fjerde kvartal.

Les også: Dagligvarekjede utbetaler rekordsum til nordmenn: Ber folk sjekke kontoen

Dow Jones starter hele 350 poeng opp på tirsdag, og kort tid etter åpning er Tesla opp rundt 20 prosent. Med oppturen tirsdag var Tesla-aksjen på det meste verd over 920 dollar.

Dow Jones var tirsdag ettermiddag opp over 500 poeng, og endte til slutt 420 poeng opp. S&P 500 og Nasdaq Composite endte opp henholdsvis 1,5 og 2,1 prosent opp.

Også president Donald Trump er ute og gleder seg over børsoppgangen tirsdag:

Elon Musk er 90 milliarder rikere

Tesla var hele 19 prosent opp på mandag, den største oppturen på en enkeltdag på seks år.

Den fortsettende oppturen på tirsdag betyr at verdien på Tesla har økt med elleville 50 milliarder dollar på to dager, noe som tilsvarer 440 milliarder kroner.

Elon Musk eier 19 prosent av Tesla-aksjene og er dermed blitt 10 milliarder dollar, rundt 90 milliarder kroner rikere, på to dager.

Den elleville økningen gjør at Teslas toppsjef blir rikere raskere enn noen annen milliardær så langt i år, melder Yahoo Finance.

Vil produsere over 500.000 elbiler

Totalt hadde Tesla en omsetning på 7,38 milliarder dollar i siste kvartalet, mer enn analytikere på forhånd hadde forventet.

Les også: Rødt vil innføre avgifter på dyre elbiler - Tesla-modell kan bli 500.000 kroner dyrere

Produksjonen i fjerde kvartal utgjorde 112.000 kjøretøyer, og Tesla forventer at den årlige produksjonen ville overstige 500.000 kjøretøyer på de to fabrikkene i Fremont i California og i Shanghai i Kina.

Selv om Tesla nå har levert gode resultater gjennom to kvartaler, vil likevel resultatet for året som helhet ende på 862 millioner dollar i minus, tilsvarende 7,9 milliarder kroner etter onsdagens valutakurs.

- Tesla kan bli verd 15.000 dollar per aksje

Forbes skriver at det er flere ting som gjør at Tesla-aksjen nå går i taket.

De viser blant annet til at Argus Research på mandag økte Teslas prismål fra 556 dollar til 885 dollar, på grunn av det siste kvartalsresultatet og økningen i bilsalget.

Selskapet ARK Investment Management oppdaterte også sin verdimodell nylig, noe som fikk frem Teslas massive oppsidepotensial, skriver Forbes.

Ifølge ARK Investment Management kan Tesla-aksjen få en verdi på 7000 dollar per aksje, i beste fall hele 15.000 dollar per aksje - i 2024.

Ellevill avtale for Musk

Tesla-gründer Elon Musk kan også cashe inn milliardbeløp om han holder selskap på kursen de holder nå. Tesla-aksjen har hatt en eksplosiv kursutvikling de seneste ukene, og elbilprodusenten er nå verdt godt over 100 milliarder dollar i aksjemarkedet. Og akkurat 100 milliarder dollar er nøkkelverdien for storeier og Tesla-gründer Elon Musk

Musk sikret seg i 2018 retten til det som kan vise seg å bli en ekstremt lukrativ aksjeavtale. Gjennom opsjoner er Musk innvilget en rett til å kjøpe 1,69 millioner aksjer i Tesla til avtalte 350 dollar per aksje.

Det sentrale er om markedsverdien av Tesla i gjennomsnitt de neste seks månedene og minimum 30 dager på rad holder seg over 100 milliarder dollar. Da kan Musk kjøpe Tesla-aksjer til en verdi av 591 millioner dollar, over 5,4 milliarder kroner.

Les også: Jan Petter Sissener om Tesla-smellen: - Vi må være ydmyke på at vi kan ha tatt veldig feil

Det så ikke så gunstig ut da avtalen ble inngått, Tesla-kursen var langt lavere da. Men på dagens nivåer er det en ekstremt gullkantet avtale for gründeren og storeieren. Tesla-aksjen handles nå i markedet til rundt 900 dollar per aksje.

Les mer om Tesla-sjefens avtale her: Tesla-sjefens elleville avtale: - Burde få de fleste til å måpe. Det er helt sykt