Testpatruljen tar i bruk særdeles utradisjonelle metoder når de tester produktene. Mottoet er: 3 mennesker tester 3 produkter med tanke på 3 kriterier .

Denne gangen besto Testpatruljen av Iven Celine Ålråk (14), Johannes E. Bennetzen (16) og Marie Staursett Rud (13), og de tre har fått i oppgave å se nærmere på gjestesenger fra IKEA og Jysk, samt en oppblåsbar seng fra Toy’R Us.

Raskest å montere og demontere
Første post for testpatruljen besto i å sjekke hvilken seng som gikk raskest å montere og deretter ta ned igjen.

Sengen fra Jysk, som bar det klingende navnet Magda, viste seg å by på større problemer enn først antatt. En rekke skruer og hvite ben-knotter måtte på plass, og Iven som hadde ansvaret for denne sengen, var litt overrasket over hvor mye tid som faktisk gikk.

Marie brukte imidlertid nesten like lang tid på sin IKEA-seng mens Johannes var meget stolt over hans seng fra Toy’R Us var kjappest. Han trengte nemlig bare sette i støpselet og skru på den automatisk luftpumpen, både når han skulle få sengen sin opp og ned.

1. Toys’R Us - 7min 24 sek

2. IKEA - 7 min 33 sek

3. Jysk - 7 min 49 sek

Herjing og komfort
Neste stopp var å finne ut hvor gode sengene var i bruk. Men Johannes, Marie og Iven syns slett ikke det var viktigst å finne ut hvilken seng som var best å ligge i! Nei, for som Iven sa det:

- En gjesteseng skal først og fremst være egnet til herjing og leking!

Ti hopp i hver seng ble derfor gjennomført, og både IKEA og Toy’R Us bestod prøven mens Magda-sengen fra Jysk skuffet voldsomt. Et eneste hopp var alt Iven fikk sjanse til før Magda rett og slett ble ødelagt.

Etter å ha lekt med sengene er det greit å kunne slappe av litt, og hvor komfortable sengene var måtte derfor også sjekkes. Toys’R Us-sengen, som hadde vært best til herjing, var ikke særlig god å ligge i, mens IKEA kom best ut her. Jysk-sengen så myk og god ut, men også her skuffet den litt. Dermed ble IKEA best her sammenlagt, den var ok til leking og god å ligge i.

1. IKEA

2. Toys’R Us

3. Jysk

Volum
Hvilken gjesteseng tar minst plass? Det var siste oppgaven for Johannes, Marie og Iven. For å finne ut dette ble alle sengens sider målt: Høyde,

bredde og dybde. Ganger man disse etterpå, får man nemlig svaret på hvor mange kubikkmeter sengen er i sammenslått stand. Målebåndet og mattekunnskapene ble tatt frem, og det viste seg ganske raskt at Johannes sin sammenbrettbar Toys’R Us-seng kom til å knuse sine to konkurrenter her. Den fikk plass i en egen liten bag, mens både Jysk og IKEA bare kunne brettes i to og tok dermed mye mer plass.

1. Toys’R Us - 0,03 kubikkmeter

2. IKEA - 0,16 kubikkmeter

3. Jysk - 0,28 kubikkmeter

Konklusjon
Denne gang ble det enkelt å finne ut hvilket produkt som var testpatruljens favoritt. Med to førsteplasser og en andreplass tok den oppblåsbare

gjestesengen fra Toys’R Us en klar seier. IKEA-sengen, som gikk nest raskest å ta opp og ned, og som faktisk var best å ligge i, kom på andre. Jysk skuffet over hele linjen. Den var tregest, størst og fullstendig uegnet til leking!

- Det står jo faktisk på den at den er kraftig, og da bør den tåle mer enn et lite hopp, mente Iven, og fikk siste ord.

1. Toys’R Us – 5 poeng

2. IKEA – 4 poeng

3. Jysk – 2 poeng