Gå til sidens hovedinnhold

TGI Friday's selges

Umoe Restaurants vil kvitte seg med TGI Friday's

- Det er riktig som ryktene sier at vi vurderer salg av Fridays-restaurantene i Norge og Sverige. Vi har allerede fått noen forespørsler som er naturlig å vurdere seriøst, sier konstituert konsernsjef Espen Hoff i Umoe Restaurants til Dagens Næringsliv.

Det er Jens Ulltveit-Moes restaurantkonsern Umoe Restaurants som har lisens til å drive den amerikanske restaurantkonseptet i både Norge og Sverige.

Les mer

Exit: Investor avkrefter rykteflom om damer og narkotika

Omfattende snuoperasjon

Nettavisen skrev i august at Umoe Restaurants, som driver 219 egeneide og 208 franchise-restauranter i Norden, fikk et resultat på minus 84 millioner kroner i fjor. Det skyldes i hovedsak fortsatte tap i TGI Fridays.

I 2018 var det en omfattende snuoperasjon, med stenging av ulønnsomme restauranter, blant annet den på Karl Johan, kostnadskutt og effektivisering i TGI Friday's. Årsberetningen påpekte også at restauranten ved Jernbanetorget i Oslo har vært omgitt av byggearbeider som har svekket omsetningen.

Umeo-gruppen har blant annet franchisen på Burger King i de skandinaviske landene. Også Peppes Pizza og kaffekjeden Starbucks i porteføljen.

Les mer

Boligprisene faller: Ronny (24) kunne endelig flytte fra gutterommet til egen bolig

500 er berørt

Overfor DN konstaterer Hoff at de ikke har fått til TGI Friday's. Helt eksakt hva som har gått galt, har han ikke svaret på.

- Hadde vi visst det, ville vi gjort det mye bedre. Det er mange ulike ting vi åpenbart ikke har lyktes med. Underveis har vi forsøkt å se på driften, endre konseptet og ledelse. Dette er store restauranter med 50-70 ansatte og er således en kompleks virksomhet. Konseptet har likevel en spennende lønnsomhet i seg, og vi ser at de beste restaurantene gjør det bra, sier Hoff til DN.

500 ansatte er berørt.

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley