Thomas Giertsen har nå 100 millioner kroner i Kahoot!-aksjer, etter den siste vanvittige børsoppgangen til spillapp-selskapet.

Det skriver Finansavisen (krever abonnement).

Selskapet har vært en av de virkelig store vinnerne på Oslo Børs det siste året, og er nå verdt 53 milliarder kroner. Aksjen har mer enn fire-doblet seg det siste året, og bare siden nyttår har aksjene steget 25 prosent.

Les også: Kjendisinvestorer gjør supergevinst i Kahoot!

Det betyr penger i kassa for komikeren Giertsen, som gjorde sine første investeringer i Kahoot! da aksjen sto i tre kroner. Nå koster en aksje 120 kroner, altså en 40-dobling.

Giertsen, som forøvrig er fetter til Kahoot!-sjef Eilert Hanoa, satset rundt seks millioner kroner på en aksjepost på 760.000 Kahoot-aksjer sommeren 2018, ifølge Finansavisen. Da lå aksjen i på under seks kroner. Den samme aksjeposten er i dag verdt 91 millioner kroner.

Totalt sett har dermed Giertsen tjent nærmere 94 millioner kroner på Kahoot!-investeringene sine, ifølge avisen.

Les også: Jan Haudemann-Andersen kan bli Årets navn 2020 i Nettavisen

Det er imidlertid ikke bare Giertsen som har tjent bra på Kahoot!. Jan Haudemann-Andersen er en av selskapets største aksjonærer. Eierposten hans på 13 prosent gjennom investeringsselskapet Datum er nå verdt drøye 6,89 milliarder kroner. Enda mer imponerende er at Haudemann-Andersens investering opprinnelig trolig bare var på 145 millioner kroner, ettersom han gikk inn i selskapet lenge før det ble børsnotert.

En annen stor investor som har tjent godt på Kahoot! er Jan Petter Collier, som 1,1 prosent gjennom familieselskapet Sanden. Det ga rekordoverskudd i 2019 for ABG Sundal Collier-gründeren.

Men også store internasjonale investorer kastet seg over det norske appselskapet, inkludert Microsoft, der Bill Gates fortsatt er storaksjonær. Microsoft gikk inn i selskapet i 2016 med det var småpenger for Microsoft.