*Nettavisen* Økonomi.

Thon raser mot Oslo Lufthavn

Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX

Ledelsen ved Oslo lufthavnen kapret en tomt Olav Thon selv hadde lyst på. Og det med metoder "på grensen til ren svindel", mener eiendomskongen.

04.09.03 07:07

Olav Thon sparer ikke på kruttet i kanonaden mot sin nærmeste nabo på Øvre Romerike.

- Øvre Romerike er et fremtidsområde. Men når denne regionen opplever fremgang, er det ikke på grunn av Oslo Lufthavn Gardermoen, men på tross av flyplassen, sier Thon til Aftenposten.

For to år siden kjøpte Olav Thon selskapet Gardermoen Park AS av en annen eiendomsinvestor, Christian Ringnes, for 430 millioner kroner. Selskapet hadde en ferdig undertegnet kjøpekontrakt med Oslo og Akershus Skogselskap om å kjøpe en tomt på nesten 1000 mål mellom Thons nye næringspark og flyplassområdet.

Luftfartsverket var svært lite interessert i at næringsparken og den nye eier Thon skulle få hånd om nabotomten. Kjøpekontrakten glapp fordi Luftfartsverket varslet om planer for en tredje rullebane i området. I tillegg krevde de en buffersone rundt flyplassen.

Thon mener skogselskapet ble presset av Luftfartsverket til å skrinlegge den underskrevne avtalen med Gardermoen Park, for å selge hele området til Luftfartsverket for 27 millioner kroner.

Flyplassmyndighetene er overrasket over kritikken fra Olav Thon.

- Vi drev vanlige forhandlinger med selgeren, sier direktør for forretnings- og servicedivisjonen Anders Kirsebom i Avinor.

- Som flyplasseier er vi forpliktet til å sikre at flyplassene ikke vokser inne. Som du vet er det ganske dyrt å flytte flyplasser, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.