Av Thor Gjermund Eriksen, Kringkastingssjef

Jeg skal selvsagt ikke spekulere i om Teigen bevisst prøver å skape et bestemt inntrykk. Men høyere presisjon, når man har grunnlag for det i fakta, hever alltid den journalistiske kvaliteten.

Les: NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen har reist for over én million kroner

Nettavisen skaper for øvrig et inntrykk av at Teigen nærmest har drevet avslørende journalistikk. NRK har mottatt hyggelig e-poster der Teigen har takket for hjelpen når han ba om å få utlevert reiseregninger, lønninger, og mye annet.

NRK praktiserer alltid offentlighet og åpenhet om dette og gir disse dokumentene til alle som ber om det. Det er korrekt at jeg har gitt kommentar via e-post, men halve kommentaren er utelatt. Det er det selvsagt helt opp til journalisten å bestemme.

Men kringkastingssjefens reiseregninger er altså offentlige dokumenter og tilgjengelige for alle. Alle står dermed fritt til å publisere dem og vurdere dem.

Å diskutere dem detaljert med Nettavisen, gir imidlertid lite mening: Hva ville gitt mest nytte for NRK, at jeg deltok på et internasjonalt møte med andre kringkastingssjefer, eller at jeg lot det være?

De aller fleste reisene mine går forøvrig til steder som Førde, Karasjok, Lillehammer, Alta og Kristiansand. Flotte steder, der NRK lager innhold for publikum over hele landet. Det er selvfølgelig også derfor direktøren for NRK Sapmi, Mona Solbakk, har høye reisekostnader.

NRK Sapmi har hovedkontor i Karasjok og Mona Solbakk er en del av toppledelsen i NRK, med hyppige møter i Oslo. Gitt flyprisene fra Finnmark er det ikke til å unngå at reisekostnadene over flere år blir betydelige.

Les saken her: