Saken oppdateres.

Flyselskapet Norwegian må kansellere ti nye flyvninger på torsdag, som følge av at samtlige av selskapets Boeing 737 MAX 8-fly er satt på bakken.

Det bekrefter informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian på NRKs Dagsnytt 18 på onsdag.

- I morgen ser det ut som om vi må kansellere ti flyvninger, sier han til statskanalen.

Han understreker at Norwegian har 650 flyvninger om dagen, og at ti kanselleringer i det perspektivet er et lavt antall.

- Det som er veldig positivt er at vi klarer å sørge for at de passasjerene som blir berørt av kanselleringene får andre alternativer, sier han.

Onsdag ble 19 innen- og utenriksavganger i Norge kansellert som følge av Max 8-stansen. Flyselskapet har varslet at de mener Boeing skal ta regningen for det økonomiske tapet som Norwegian lider på grunn av stansen.

Tirsdag meldte Norwegian om at de følger en rekke land og selskaper ved å parkere Boeing 737 Max inntil videre. Beslutningen kom etter anbefaling fra europeiske luftfartsmyndigheter.

18 av Norwegians 163 fly er Boeing 737 Max 8. Flytypen har opplevd mye kritikk den siste tiden etter en ulykke i Etiopia hvor 157 mennesker mistet livet. Ulykken kommer kort tid etter en annen ulykke med den samme flytypen i Indonesia.