Gå til sidens hovedinnhold

Ti tusen skattefritt på én uke - uten å løfte en finger

Slik kan du tjene ti tusen skattefire kroner på én uke i vinterferien - uten å løfte en finger.

– Lei ut hytta i vinterferien og tjen 10.000 raske, oppfordrer forbrukerøkonom i DNB, Silje Sandmæl.

Mange eier hytter som kommer til å stå tomme i vinterferien. Halvparten av de som har egen hytte bruker den bare to til fire uker i året, viser en undersøkelse som Synovate har utført for DNB.

-Bruker du hytta jevnlig, kan du leie den ut for 10 000 kroner per år skattefritt. Men leieinntekter utover det skattlegges, gjør Sandmæl oppmerksom på.

Overstiger leieinntektene 10.000 kroner, skattelegges 85 prosent av det overskytende beløpet. Dette regnes som kapitalinntekt og skattlegges med 28 prosent. Kostnader som er knyttet til selve utleien er fradragsberettiget, men vanlig vedlikehold av eiendommen får du ikke fradrag for.

Et regneeksempel:

-Bruker du derimot ikke hytta selv, men leier den ut mesteparten av året, skal hytta regnskapslignes. Da blir hele inntekten minus utgifter relatert til utleievirksomheten skattelagt med 28 prosent. Eksempler på utgifter som kan trekkes fra er vedlikehold, kommunale avgifter, forsikring, festeavgift, annonsering av hytta, eiendomsskatt, slitasje av møbler, reiser og eventuelt lys og varme hvis det er inkludert i leien, opplyser Sandmæl.

Forbrukerøkonomens hytteutleietips:
Inngå en skriftlig leieavtale og ta et depositum for dekning av eventuelle skader.

Ha gjerne et privat preg på hytta, men ikke personlig.

Fjern verdifulle gjenstander og gjør plass til at andre skal bruke hytta.

Lag gjerne en inventar- og vaskeliste.

Sjekk om forsikringen gjelder når hytta leies ut.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget