Statkraft er en betydelig aktør i internasjonale markeder, der energi og energirelaterte produkter kjøpes og selges.

Halvveis inn i 2019 har Statkraft oppnådd et driftsresultat på 9049 millioner kroner. Det er en forbedring på hele 1659 millioner kroner sammenlignet med fjoråret.

Konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen mener forbedringen kom av økte resultater fra segmentet Markedsoperasjoner, som kjøper og selger kraft til det internasjonale markedet.

- Driftsresultatet for første halvår er det beste i selskapets historie og gjenspeiler god drift og vellykkede markedsaktiviteter, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen.

Les også: Strømprisene er mer enn halvert siden januar - 40 prosent billigere enn i fjor sommer

Dropper vindsatsing

Rynning-Tønnesen slapp tidligere i år nyheten om at Statkraft dropper videre satsing på vindkraft i Norge etter å ha bygget ferdig de tre vindparkene de har konsesjon til.

Kommunikasjonssjef Torbjørn Steen uttalte at Norge i årene fremover vil ha mer en nok strøm med de vindkraftverkene som allerede har fått konsesjon.

Statkraft skrev i sin børsmelding torsdag at selskapet har inngått langsiktige kraftkontrakter som vil ha en stabiliserende effekt på Statkrafts inntekter, også i tiden fremover.

- De nye langsiktige kontraktene i Norge og Spania bekrefter Statkrafts posisjon som en konkurransedyktig leverandør av fornybar energi, sier Rynning-Tønnesen.