*Nettavisen* Økonomi.

Tidenes bonusfest for Ekornes-ansatte

Stemningen blant de ansatte i Ekornes er neppe laber om dagen. På mars-lønna fikk hver og en lagt til mellom 50 til 65.000 ekstra kroner.

- Vi har nok aldri tidligere fått så mye samtidig. Tilfeldighetene førte til at alt kom nesten samtidig: Marslønnen, bonusutbetalingen for 2003 og realiseringen av en opsjonsavtale. Ansatte i produksjonen har fått 50-65.000 bruttokroner ekstra, sier tillitsvalgt Asbjørn Sjåstad til Aftenposten.

Bonusutbetalingene kom etter et rekordår for møbelkonsernet. Av et overskudd på knapt 300 millioner kroner i 2003, valgte konsernstyret å bruke 33 millioner til bonusutbetalinger. For hver enkelt har det utgjort 90 prosent av en månedslønn.

- Vi er veldig godt fornøyd om dagen. Slike utbetalinger gjør at vi står på enda mer for bedriften, forteller produksjonsmedarbeider Målfinn Aanning.

Også Ekornes-aksjens opptur på børsen har gitt de ansatte en ekstra gevinst. De produksjonelle medarbeiderne har gjennom en opsjonsavtale kunnet kjøpe 1 000 aksjer til 100 kroner pr. aksje når kursen har hatt et snitt på 130 kroner gjennom 20 børsdager. Det skjedde i februar. Avdelingslederne har hatt en tilsvarende avtale på 10 000 aksjer, mens fabrikksjefen har kunnet ta ut gevinst på 40 000 aksjer. Disse forskjellene har skapt noe misnøye ved fabrikken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.