TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): - I mine 20 år som eiendomsmegler har jeg aldri opplevd maken. Den er som et fem stjerners hotell, sier eiendomsmegler Eirik Døsen i Proa Eiendomsmegling til Nettavisen Økonomi.

Se bildene fra innsiden i videoen øverst.

Når Nettavisen Økonomi snakker med ham onsdag formiddag holder han på å legge ut en helt spesiell, og dyr, bolig på Finn.

Boligen, som på få timer har fått over 2.000 klikk på Finn, er en arkitekttegnet villaeiendom på Jakobsli som ligger like øst for Trondheim sentrum. Boligen ble kjøpt av nåværende eiere for 1.930.000 kroner i 2002.

Men det betyr ikke at selger nødvendigvis vil sitte igjen med millionfortjeneste om kjøper legger 25 millioner på bordet for å sikre seg gigantvillaen.

Unorsk stil

- Dette er i realiteten et helt nytt hus satt opp etter 2015. Bare noen bjelker står igjen fra det opprinnelige huset, sier Døsen om huset som har et primærrom på hele 618 kvadratmeter.

Se flere bilder fra innsiden i videoen øverst!

Noe som gir en kvadratmeterpris på i overkant av 40.000 kroner.

- Kvadratmeterprisen er ikke høy, men kjøpergruppen er liten. Ikke minst på grunn av den høye prisen, men også den unorske og internasjonale stilen. Dette er en meget spesiell eiendom, men for den rette, tror vi dette kan være drømmehjemmet, sier eiendomsmegleren.

Med svømmebasseng, Versace-fliser, spa, dampbadstu og fem soverom med en suite bad, har huset også sitt å vise frem for de som tar en titt på innsiden.

- Dette er selgers drømmehus hvor kona har vært arkitekten og interiørdesigneren. Så har mannen vært håndverkeren som har laget flere stålkonstruksjoner du nok ikke finner andre steder, sier Døsen, som sier det har vært utfordrende å sette pris på boligen.

Får priskonkurranse

- Det er aldri solgt en lignende bolig i Trondheim. Det er heller aldri solgt en så stor bolig i Trondheim. Prisen vi har landet på reflekterer kostprisen på huset, sier Døsen.

Dersom han får en kjøper som er villig til å legge en sum på, eller opp mot prisantydning, vil boligen bli tidenes dyreste i Trondheim.

Dagens prisrekord ble satt i mars 2017 da en villa på Singsaker ble solgt for 18,5 millioner kroner.

Det var DNBs Ronnie Andersson som meglet det salget, og han har ikke tenkt å gi fra seg prisrekorden uten kamp.

Rett før påske la han nemlig ut en topp-priset villa på Øvre Singsaker ut på Finn.

Sjeldent stor tomt

Denne gang er det snakk om en enebolig bygget i 1911 som står på en Singsakers aller største tomter. Huset har et primærrom på 268 kvadratmeter, noe som gir en kvadratmeterpris på snaut 75.000 kroner.

Men det mest unike med boligen er nok likevel hjørnetomta på 2055 kvadratmeter store hjørnetomta med utsikt over byen.

Andersson trekker i alle frem når vi spør hva som gjør denne boligen unik.

- Den er sjeldent stor så nærme sentrum. Trondheim kommune har også godkjent fradeling av en parsell på 540 kvadratmeter. Selv om man selger den delen av tomta, sitter man igjen med ei tomt på halvannet mål, sier Andersson.

- Også huset er unikt. Det er i verneklasse B, som setter noen begrensninger. Og den trenger litt overflatebehandling. Men det er en unik eiendom hvor mye av det opprinnelige, både planløsning og materialer, er beholdt, legger han til.