*Nettavisen* Økonomi.

Tidenes it-kontrakt til EDB

Telenor og EDB har inngått en av tidenes største it-avtaler i Norge. EDB har til sammen halt i land kontrakter for 7,3 milliarder denne uka.

26.03.04 09:18

Tidligere denne uka kunne EDB melde at DnB Nor har fornyet driftsavtalen med det norske it-selskapet. Avtalen har en verdi på 2 milliarder kroner.

Fredag halte EDB i land nok en gigantisk kontrakt. Selskapet får 5,3 millarder kroner for å drifte teleselskapets it-systemer de neste sju årene. EDB skal også overta driftsavtalene Telenor har med ekstrerne kunder.

Telenor regner med å spare mellom 250 og 350 millioner kroner i året på avtalen.

Som en del av kontraktsopplegget selger EDB hoveddelen forretningsområdet Telekom til Accenture for 400 millioner kroner. Samtidig har Telenor inngått en avtale om kjøp av applikasjonstjenester fra Accenture.

EDB overtar samtidig divisjon Driftstjenester i Telenor for 132 millioner kroner. 470 Telenor-ansatte blir dermed overført til EDB. Endringen trer i kraft 1. mai i år.

- Avtalene er først og fremst et viktig bidrag til å redusere kostnader og skape et enklere og mer fokusert Telenor med sterkere spissing av vår virksomhet. I tillegg gleder vi oss over de spennende innovasjonsmuligheter som skapes ved et sterkere strategisk samarbeid mellom tre betydelige IKT-bedrifter - Telenor, EDB og Accenture, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor.

- EDB styrker posisjonen som ledende i Norden innen IT-driftstjenester. Vi oppnår store skala-fordeler og blir størst i Norden på distribuert drift. Dette styrker oss i konkurransen om nye, store kontrakter som forventes å komme til markedet, supplerer konsernsjef Endre Rangnes i EDB.

Telenor er den suverent største aksjonæren i EDB, med drøyt halvparten av aksjene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.