Tidenes salgsvindu for norsk fisk

I dag åpnet verdens største utstillingsvindu for sjømat i Brüssel.

Det er 13. gang at Innovasjon Norge organiserer den norske standen. I år er det en rekordstor norsk delegasjon med 46 utstillere, mens det totalt er rundt 1.200 utstillere på messen som fortsetter frem til 11. mai.

Lanserte ny portal
Fiskeriminister Helga Pedersen åpnet den norske paviljongen i dag, og hun hadde også nyheter i bagasjen. Hun kunne nemlig presentere fiskeriportalen www.fisheries.no .

- Det er et økende behov for å formidle informasjon om norsk ressurs- og havbruksforvaltning og hva Norge gjør for å sikre at sjømaten vi eksporterer til mer enn 150 land er trygg og sunn. Økt fokus på miljøinformasjon omkring fiskeprodukter gjør det nødvending å forbedre informasjonen på dette området, sa Pedersen under åpningen i dag.

Europas største leverandør
Norge er Europas største leverandør av fisk- og fiskeprodukter. I løpet av de siste ti år fordoblet verdien seg til over 30 milliarder kroner. 95 prosent av produksjonen eksporteres til nærmere 150 land. De norske deltagerne profilerer et bredt utvalg av sjømatprodukter som også blir servert til paviljongens utstillere og deres gjester på fellesstandens restaurant. Det som gjelder her er hva som er status innen produkttrender, de store selskapenes presentasjoner og hvilke fiskeriregioner som gjelder for øyeblikket.

ESE arrangeres i mai hvert år og den har etter hvert blitt regnes etter hvert som verden viktigste sjømatmesse. Messearrangørene forventer nesten 20.000 besøkende fra over 100 land.

Hovedfokus under åpningen i dag er knyttet til ferskfisklandet Norge.

Trygg
Fiskeportalen er engelskpråklig og skal blant annet inneholde faktaartikler om tilstanden til de kommersielle norske bestandene, ressursforvaltning og kontroll, havbruk og det marine miljø og om arbeiodet som gjøres for å sikre at norsk sjømat er trygg.

Portalen er utarbeidet og redigeres av Fiskeri- og kystdepartementet i samarbeid med Havforskningsinstituttet, Fiskeridirektoratet, Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning og Mattilsynet.

Norsk fiskerinæring sysselsetter totalt cirka 30 000 personer, hvorav 14.000 i fiske, 6 000 i oppdrett og 10 000 i foredling. Innen mottak og produksjon av fisk er det vel 800 anlegg og det er cirka 500 godkjente eksportører som representerer salgssiden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag