Gå til sidens hovedinnhold

Tidligere NIF-president ut mot hoppsponsorer

Tidligere idrettspresident Arne Myhrvold mener hopplandslagets sponsorer opptrer lite gjennomtenkt i Bråthen-saken, skriver VG.

Myhrvold føyer seg dermed inn i rekken av nåværende og tidligere idrettsledere som advarer mot at sponsorenes engasjement i interne ansettelsesforhold i skiforbundet kan bidra til å true idrettens uavhengige stilling.

– Integriteten og styringsretten til idretten er etter mitt syn krystallklar. Den må stå urørt, sier han til VG.

Bakteppet er brevet fra hopplandslagets sponsorer i forrige uke, der de truer med å trekke støtten til landslaget dersom striden rundt Clas Brede Bråthen ikke løses.

Brevet er oppfattet som en støtteerklæring til sportssjef Bråthen, som ikke er ønsket med videre i stillingen av ledelsen i skiforbundet.

Myhrvold understreker at han forstår frustrasjonen til hoppsponsorene og sier at konflikten i forbundet må løses.

Tirsdag gikk forbundspresidentene i henholdsvis ishockey og håndball ut med kritikk av sponsorene. Ishockeypresident Tage Pettersen mente at det er «problematisk at sponsorer skal gå inn og diktere hva idretten skal gjøre».

Nammo, som var en av avsenderne av brevet, har gjentatte ganger sagt at de står fast på innholdet i brevet og at de ikke har ytterligere kommentarer.

(©NTB)