Elsparkesykkel-leverandøren TIER slår seg sammen med Oslo Taxi, hvor målet er at det skal bli tryggere å ferdes på kvelds- og nattestid i Oslo. Nå lanserer de en ny løsning for å få berusede mennesker etter klokken 22.00 i helgene til å velge taxi istedenfor en elsparkesykkel. Fremover kan alle kunder bestille taxi via TIER-appen etter nevnte tidspunkt overfor.

- Jeg er stolt av at vi kan samarbeide med Oslo Taxi for å sikre et bedre tilpasset, mer effektivt og et tryggere transporttilbud i Oslo. Vi vet at det finnes situasjoner der det passer best å ta en elsparkesykkel, og i andre situasjoner vil det passe bedre å ta en taxi. Det skal bli like enkelt å få tak i en Oslo Taxi som en elsparkesykkel fra TIER, sier daglig leder i TIER Norge, Morten Askeland, i en pressemelding.

Og han legger til:

- Vi vil oppfordre alle våre brukere til å heller bestille en Oslo Taxi, når de har drukket alkohol. Politikerne i Oslo vil nå innføre nattestengt for elsparkesyklene, vi tror heller at det er bedre at man sier at du ikke skal kjøre elsparkesykkel når du har drukket.

Les også: Reagerer på nye elsparkesykkel-krav: – Trodde det var en skrivefeil

Oslo Taxi på sin side mener at dette samarbeidet vil være til det beste for Oslos innnbyggere.

- Både Oslo Taxi og TIER er selskaper som er bevisste sitt samfunnsansvar. Ved å være en del av transporttilbudet i Oslo, må vi spille på lag med byen og være med på å utvikle tjenester som vil gagne byens innbyggere i ulike situasjoner. Dersom flere former for transporttjenester kan bli integrerte i en og samme app, er det et stort skritt i retning av fremtidens mobilitetsmarked, sier Lars Mollerud, Markedssjef i Oslo Taxi.