*Nettavisen* Økonomi.

Tilbyr boliglån til 3,20 prosent

Den flytende boligrenten holder seg på et svært lavt nivå. Nå kan du få en rente på 3,20 prosent, og tilbudene kan bli enda lavere. Sjekk listen over de billigste bankene her.

Da Norges Bank satte ned styringsrenten like før jul med 0,25 prosentpoeng til 2,25 prosent, fulgte bankene sakte men sikkert opp med kutt.

Kan bli enda lavere
I slutten av november lå det laveste rentetilbudet på 3,45 prosent. Nå kan du få en flytende boliglånsrente helt nede i 3,20 prosent, og får ekspertene rett, kan nivået bli enda lavere.

- Vi venter at styringsrenten går noe ned ved neste rentemøte i Norges Bank 28. januar, med 0,25 prosentpoeng, sier makroøkonom Kyrre Aamdal i DnB Markets til TV 2 Nettavisen.

Best tilbud fra BNP Paribas
Det er BNP Paribas som troner øverst på billig-listen. Men Grue Sparebank og Landkreditt Bank følger hakk i hæl, med nominell rente på henholdsvis 3,25 og 3,30 prosent.

Svært mange av bankene på listen har et tilbud på 3,35 prosent.

- Trekker i begge retninger
Et kutt fra dagens nivå ned til to prosent er noe de aller fleste økonomene venter. Det er imidlertid noe uklart om Norges Bank vil senke styringsrenten ytterligere etter årets første rentemøte.

- Det er krefter som trekker i begge retninger, så vi kan ikke utelukke at renten skal enda lenger ned. Svekkelsen av kronen og at veksten tar seg opp innenlands kan gi en rentebunn på to prosent. Men holder inflasjonen seg lav kan renten bli kuttet mer, sier makroøkonom Marius Lømo i Nordea Markets til TV 2 Nettavisen.

Tror på lav rente til 2005
Før det siste rentekuttet i desember var det ventet at styringsrenten skulle opp igjen i vår. Men nå tror ekspertene at Norges Bank vil holde styringsrenten lav lenger.

Aamdal tror på lav rente helt frem til høsten, antagelig august. Lømo tror imidlertid på et lavt nivå helt frem til slutten av året og inn i 2005.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.