Tilbyr forsikring mot arbeidsløshet

Nå kan siviløkonomer forsikre seg mot arbeidsledighet gjennom Siviløkonomenes Forening. Dette kan bety ekstra penger i potten hvis du mister jobben.

Forsikringen vil koste mellom 3.000 og 4.000 kroner i året for foreningens medlemmer. Da er arbeidsledige sivilkonomer sikret 4.000, 7.000 eller 10.000 kroner i måneden, skriver Aftenposten.

Ifølge Jon H. Stordrange i Siviløkonomenes Forening er de den første fagforeningen her til lands som tilbyr en slik forsikring. Den er særlig rettet mot unge, som kan ha problemer med å dekke fast utgifter til bolig og barnehage hvis de blir arbeidsledige.

Forsikringsutbetalingen kommer på toppen av statens dagpenger, som tilsvarer 62,4 prosent av lønnen sist år. Øvre grense for dagpengene er imidlertid 220.000 kroner i året. Forsikringen omfatter også sykdom.

Stordrange forteller at slike forsikringer er i bruk i Danmark og Sverige, der dagpengenivåer er langt lavere enn i Norge. I tillegg er ledigheten blant akademikere høyere.

Også Norges Juristforbund skal være interesserte i en liknende ordning, men Akademikerne har ikke vært inne på tanken. Heller ikke Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon (UHO) har slike forsikringer høyt på agendaen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag