*Nettavisen* Økonomi.

Tilsyn skal samarbeide om post og tele

Konkurransetilsynet og Post- og teletilsynet skal nå samarbeide. Omfattende endringer i regelverk er årsaken til at en ny samarbeidsavtale er nødvendig.

Det er Moderniseringsdepartementet og Samferdselsdepartementet som har bedt Konkurransetilsynet og Post- og teletilsynet om å utarbeide en ny samarbeidsavtale.

Denne skal klargjøre samarbeidet mellom de to tilsynene i post- og telesektoren.

Regjeringen ønsker at samarbeidsavtalen også skal bidra til en klarere oppgavefordeling mellom tilsynene. Det skal legges vekt på god bruk av tilsynenes faglige ressurser, åpenhet og forutsigbarhet for aktørene i markedet.

- En god samarbeidsavtale vil gjøre det enklere for aktørene å vite hvilken reguleringsmyndighet de skal forholde seg til. Avtalen er derfor et viktig bidrag til Regjeringens arbeid med forenkling og brukerretting, sier moderniseringsminister Morten Andreas Meyer og samferdselsminister Torild Skogsholm.

Post- og teletilsynet og Konkurransetilsynet utfører først og fremst reguleringsoppgaver på hvert sitt område. Behovet for samordning er begrunnet i at tilsynene har enkelte sammenfallende kompetanseområder.

Fornyelsen av samarbeidsavtalen skyldes omfattende endringer i regelverket for elektronisk kommunikasjon, postregelverket og konkurranseregelverket siden den forrige samarbeidsavtalen ble laget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.