Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt for hvitvasking av 30 mill

Steinar Lundeby, som tidligere idømt Norgeshistoriens strengeste straff for spritsmugling, er tiltalt for forsøk på hvitvasking av rundt 30 millioner kroner.

Lundeby fikk 9 års fengsel og inndraging av 50 millioner kroner for smugling og salg av over 500.000 liter sprit. Denne dommen er anket til Høyesterett.

Denne gang er 47-åringen fra Follo og hans eldre bror tiltalt for smugling og forsøk på smugling av nesten 600.000 liter sprit. I tillegg er Steinar Lundeby altså tiltalt for forsøk på hvitvasking, melder Aftenposten.

Det er norsk politis spesialenhet mot organisert kriminalitet, Catch, som har rullet opp denne saken, som trolig er organisert fra Spania. Lundeby ble pågrepet der i fjor høst og har siden sittet i varetekt.

- Vi kommer til å foreta egne undersøkelser i arbeidet med å få ham frikjent i denne nye saken. Vi har ikke tillit til etterforskningen som politiet har gjennomført. Jeg er rimelig sikker på at en del av politiets metoder ikke tåler dagens lys, sier Lundebys forsvarer, advokat Sigurd Klomsæt til Aftenposten.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021