I første omgang gjelder det imidlertid ikke på alle melkekartongene.

Tines melkekartonger er allerede 100 prosent fornybare, både kartongen og plastkorken, skriver de i en pressemelding. Men for å redusere klimatrykket, skal de lansere en ny og mer miljøvennlig kartong - uten plastkork - på Tine økologisk melk.

- Vi ønsker å teste det i en periode, og se hvordan det blir mottatt av forbrukerne. Vi går i bresjen og prøver å ta en mer miljøvennlig retning, sier kommunikasjonsrådgiver Ingrid Wilberg Arnesen til Nettavisen.

Det kommer nå en forbedret utgave av den klassiske åpningen «brett ut og bøy helt tilbake», som mange er kjent med fra før plastkorken kom på alle melk- og juice-kartonger.

- Vi er utrolig spente på hvordan det norske folk tar imot den moderne versjonen av den nostalgiske kartongen vår. Tine er den første aktøren i Norge som fjerner den fornybare plastkorken, forteller Bjørn Malm, leder for bærekraft i Tine, i en pressemelding.

Les også: Nå kan du bruke Vipps i matbutikkene

Kan utvide endringen

De nye melkekartongene rulles nå ut i alle Rema 1000-butikkene, som er de eneste som selger Tine økologisk melk.

- Det blir en testperiode framover, men det er uavklart hvor lenge den skal vare. Vi gjør fortløpende vurderinger når vi ser hva forbrukerne synes, sier Arnesen.

Les også: Test av matvarepriser: Prishopp på nesten 20 prosent på dagligvarer

De har allerede fått både positive og negative tilbakemeldinger på endringen.

- Om ny kartong og «brett ut og bøy helt tilbake» er noe forbrukerne virkelig vil ha, skal vi ikke utelukke at det kan komme på alle melkekartongene etter hvert, sier hun, men påpeker:

- Vi vet imidlertid at plastkorken er populær, spesielt siden det er mange som ønsker å kunne legge ned kartongen i kjøleskapet.

Si gjerne din mening i avstemningen før du leser videre, artikkelen fortsetter under.

Ingen endring i holdbarhet

Arnesen forteller at mange er skeptiske til holdbarheten når det ikke er plastkork, men hun avviser at det har noe å si.

- Det er ingen forskjell så lenge man bretter den ned og lukker den ordentlig, sier hun.

Les også: Stempler Kiwi og Coop som verstinger: - Bærer et stort ansvar

Les også: Rema reklamerer for bedret dyrevelferd: «Ikke dyrevennlig» ifølge Dyrevernalliansen

Arnesen sier at de har forbedret åpne- og lukkemekanismen til den nye lanseringen av melkekartongen.

- Den er perfeksjonert, så det er enklere å åpne og lukke den enn tidligere. Samtidig kommer kartongen i ubleket kartong, som er mer miljøvennlig enn den tidligere kartongen, forteller hun.

Når Tine nå kutter plastkorken på sin økologiske melk, bidrar de til å redusere plastforbruket med minst fem tonn hvert eneste år, opplyser de.