*Nettavisen* Økonomi.

Tine vil hindre Konkurransetilsynet

Foto: Ingvill Eriksen

Meierigiganten Tine vil ikke at Konkurransetilsynet henter inn kommentarer fra dagligvarekjedene i etterkant av Tine-skandalen i fjor.

22.02.06 07:46

Konkurransetilsynet vurderer å gi Tine en bot på inntil 45 millioner kroner etter at meierikjempen presset Synnøve Finden fra Rema 1000 for to år siden. Gebyret ble varslet i september i fjor.

Saksbehandlingen er ikke ferdig, og nå vil tilsynet hente inn kommentarer fra Ica og Rema. Men Tine stikker kjepper i hjulene for tilsynet, skriver Dagens Næringsliv.

Selskapet har fått berammet et rettsmøte i Oslo tingrett 6. mars, der de ber om en midlertidig forføyning for å hindre Konkurransetilsynet i sitt arbeid.

Konserndirektør Stein Aasgaard i Tine vil ikke utdype hvorfor selskapet har gått til retten. Eneste årsak som blir trukket frem, er en påstand om at tilsynets saksbehandling er mangelfull. Kredittilsynet er på sin side svært interessert i å høre Ica og Remas versjon av saken.

Ved årsskiftet 2004/2005 kom det frem at Tine i et internt notat tilbød Ica Norge 16 millioner kroner i rabatter dersom konkurrent Synnøve Finden ble skviset ut av kjedens butikkhyller. Synnøve hadde like før mistet leverandørkontrakten med Rema.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag