Gå til sidens hovedinnhold

Tine Wollebekk slutter i Bank Norwegian

Tine Wollebekk har sagt opp sin stilling som administrerende direktør i Bank Norwegian.

Administrerende direktør, Tine Wollebekk, slutter i Bank Norwegian. Hun startet som administrerende direktør i selskapet i 2017.

- Jeg ser frem til å begynne i den nye stillingen, men vil virkelig savne alle mine fantastiske kolleger i Bank Norwegian. Vi har startet vår neste ekspansjonsreise i Europa, banken er utmerket posisjonert, og den neste konsernsjefen vil overta en sterk bank med et strålende team i en veldig spennende tid, sier konsernsjef Tine Wollebekk.

Wollebekk skal starte som ny administrerende direktør i den svenske forbruksbanken Avida Finans. Det kommer fram i en pressemelding mandag morgen.

Les også: Norwegian sletter likevel ikke bonuspoeng. Dette svarer SAS

Ledelsen er svært fornøyd med topplederens innsats.

- Tine har i fire år ledet selskapet gjennom fortsatt vekst og etterlater seg en sterk Bank Norwegian med en ledende markedsposisjon og bransjens beste driftsplattform, samt sterk lønnsomhet og kapitalisering. Jeg vil takke Tine for hennes harde arbeid og ønsker henne alt godt i den nye stillingen, sier Klaus- Anders Nysteen, styreleder i Norwegian Finans Holding og Bank Norwegian.

Hun har seks måneders oppsigelsestid og forblir konsernsjef i den perioden.

I mars varslet den banken Nordax at de ville kjøpe Bank Norwegian for 17,8 milliarder. Da mente markedet og styret i Bank Norwegian at budet var for lavet. Styrelederen sier at budet fra den svenske banken ikke har påvirket Tines avgjørelse om å si opp.

– Nei, det har egentlig ikke det, Tine er veldig klar på det selv. Hun sier at det nå kom en mulighet som hun ønsker å forfølge etter fire år i banken. Det at hun nå går videre må vi bare respektere og akseptere, sier Nysteen til DN.

Les også: Norwegian-sjefen er sparket: – Svært overraskende

Bank Norwegian har hatt gode resultater under pandemien til tross for noe trøbbel med Cashpoints.

Selskapet planlegger å ekspandere til nye markeder i løpet av 2021. Her har de pekt ut Tyskland og Spania. Etter det nye gjeldsregisteret ble innført i Norge i 2019 er det uvisst om forbruksbanker kan vokse innenlands lenger. Bankene har sett en betydelig effekt.

- Gjeldsregisteret har uten tvil vært det vi kan kalle en skikkelig «game changer» for oss i Danske Bank, sa pressesjef i Danske Bank, Schmidt til Nettavisen i starten av juni.

Nå får bankene full oversikt over kundenes gjeld hos andre banker. Dette har resultert i bedre kredittvurderinger av kundene og en økning i antall avslag på kredittkort.

Les også: Det tok fem år å få på plass et gjeldsregister. Nå ser bankene en klar effekt