*Nettavisen* Økonomi.

Tjen penger på kredittkortet

Snart kan du få betalt for å handle på kreditt. Denne uken lanseres kredittkortet som gir penger til brukerne.

12.09.05 12:10

Kampen om kredittkortkundene blir stadig hardere. I jakten på dårlige betalere å melke, strekker kredittkortselskapene seg lengre, og nå lanseres Norges første kredittkort der brukeren belønnes.

Det nye kredittkortet 365Privat gir forbrukerne opp til 3,65 prosent av kjøpesummen overført til kontoen sin. Brukerne får normalt en prosent overført, men ved kjøp i møbel- og elektrovarehus økes prosentsatsen til 3,65.

- Med 365Privat kan man lett tjene 2.000 kroner i året, skryter administrerende direktør Roar Dybvik i 365Direkte til TV 2 Nettavisen.

- Kan man tjene mer enn 2.000 kroner?

- Nei, vi har satt en grense på 2.000, men det er ikke noe i veien for at både mann og kone kan ha hvert sitt kort, sier Dybvik.

Skal tjene penger
De som er flinke betalere og som betaler kredittkortregningen innen 45 dager, er de som vil tjene på det nye kredittkortet.

- Du får 45 dagers betalingsutsettelse, og da blir dette virkelig lønnsom. Dette er Norges første lønnsomme kredittkort, fortsetter Dybvik.

- Men dere har vel tenkt å tjene penger på dette også?

- Ja, vi driver med utlånsvirksomheten, og renten vil være hovedinntektskilden. Erfaring viser at de fleste har behov for kortsiktig finansiering i ny og ne. Vi er dessuten en liten og effektiv organisasjon med kostnadseffektive rutiner, sier Dybvik.

Renteinntekten vil komme fra de som ikke betaler kredittregningen innen fristen. Når man ikke gjør opp for seg koster det 3,65 prosent i årlig rente de seks første månedene. Videre er den nominelle renten på 18 prosent.

365Privat er et eget selskap under Fokus Bank, og ifølge Dybvik var det de ansatte selv som kom opp med ideen om å betale kredittkortkundene.

For å bli godkjent som kunde hos 365Direkte må man være over 21 år og ha en fast inntekt på over 120.000 kroner per år. I tillegg kan man ikke ha registrerte inkassosaker de siste tre årene eller misligholdt noen former for lån de siste tre årene.

Kredittkortet er gratis å bruke i handel, men hvis man tar ut penger i minibank, kommer det er gebyr på 35 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag