Det skriver bloomberg.com.

Det London-baserte selskapet tjente rundt 150 millioner dollar i innsatsen på Norske Skog ASA, etter en innledende investering på rundt 300 millioner dollar, ifølge kilder i selskapet.

Oceanwood solgte det store flertallet av aksjene sine i selskapet, ifølge en uttalelse i forrige uke.

– Det er en av de mest lønnsomme handlene vi har gjort. Vi er stolte over denne handelen ikke minst på grunn av alle jobbene som vi mener vi reddet, sier Julian Harcia Woods, investeringsdirektør i Oceanwood, til nettstedet.

Norske Skog, som tidligere var ledende produsent av avispapir, begjærte seg konkurs i 2017.

Gikk over til bølgepapp

Oceanwoods omorganisering av Norske Skog førte til at selskapet gikk bort fra trykkpapir og mot bølgepapp, som brukes i emballasje.

Bedriftsfabrikker i Østerrike og Frankrike konverteres for å produsere materialet. Mens etterspørselen etter avispapir har stupt siden århundreskiftet, kan det bli en lys fremtid innen emballasje takket være veksten av e-handel.

Selskapet er igjen på børsen og er nå priset til hele 6,4 milliarder kroner.

Sterke tall

Dette vises på Norges Skogs nye tall. De la frem tall i slutten av forrige måned, som var langt bedre enn tidligere. Selskapets brutto driftsresultat fordoblet seg til over en milliard kroner i fjerde kvartal 2022.

En betydelig del av inntektene kom fra salg av overskuddsenergi i Frankrike. Selskapet solgte mindre papir, men dette ble oppveid av høyere priser. Samtidig fortsetter omstillingen til å produsere emballasje, sier administrerende direktør Sven Ombudstvedt.

– I år begynner både salgs- og produksjonsteamene i Bruck og Golbey å levere emballasje til markedet. Konsernet vil etter hvert ha en årlig kapasitet på 760.000 tonn resirkulert emballasje, sier konsernsjefen.