*Nettavisen* Økonomi.

Tjener en milliard i måneden

Foto: Roald, Berit (SCANPIX)

Rune Bjerkes pengemaskin soper inn.

29.04.10 08:25

DnB NORs resultat i første kvartal ble 2.917 millioner kroner, omtrent på linje med første kvartal i fjor. Samtidig ble nedskrivninger på utlån redusert med rundt 40 prosent i forhold til tilsvarende periode i fjor.

- Vi er godt fornøyde med kvartalsresultatet, som er solid selv om kvartalet har litt lavere aktivitet enn vanlig. En god nyhet for oss alle er også at nedskrivningene på utlån er lavere enn ventet. Vår daglige kontakt med små og store kunder i hele landet bekrefter at norsk økonomi er langt sterkere her enn i resten av Europa, sier konsernsjef Rune Bjerke i en melding.

Selskapets driftsresult før nedskrivninger og skatt utgjorde 4,9 milliarder kroner i første kvartal, mot 6,1 milliarder kroner i samme periode i fjor. Resultatet var identisk med fjoråret på 2,9 milliarder kroner. Netto renteinntekter endte på 5.561 millioner kroner mot 5.633 millioner kroner i samme periode i fjor.

Færre nedskrivninger
Nedskrivningene i første kvartal var på 947 millioner kroner. I fjorårets tre første måneder ble nedskrivningene på 1.598 millioner kroner.

- Vi er veldig fornøyde med at vi reduserer nedskrivningene våre så mye i forhold til i fjor. Vi mener denne utviklingen vil fortsette også i de neste kvartalene, sier Bjerke.

Regner med vekst
- Verdensøkonomien er trolig på vei ut av nedgangsperioden. Vi regner med at ny vekst i økonomien også vil øke etterspørselen etter lån. Denne økte etterspørselen kombinert med lavere nedskrivninger og et effektivt kostnadsprogram gjør at målet om 20 milliarder kroner står fast, selv om det vil bli krevende å nå, sier Bjerke.

DnB NOR vil fortsette å utvikle effektive teknologiske løsninger som sparer kundene og banken for tid og kostnader.

- I første kvartal fikk våre kunder innvilget over 6 000 lån elektronisk uten å fylle ut noen papirer. Så langt er vi landets eneste bank som tilbyr dette, og vi opplever at kundene setter stor pris på slike effektive løsninger, sier Bjerke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.