Gå til sidens hovedinnhold

Tjener raske penger på Norwegian

Mange aksjeproffer som kjøpte seg inn i Norwegian før børsdebuten, har grepet sjansen og solgt seg ut med fet gevinst.

Etter bare to og en halv times handel, var det omsatt Norwegian-aksjer for 80 millioner kroner. Med en børsverdi på 616 millioner kroner, betyr det at hver åttende Norwegian-aksje har skiftet eier i løpet av formiddagen.

Tilretteleggerne handler stort

Aksjeemisjonen ble overtegnet sju ganger, og det kan være med på å forklare den store interessen. Investorer som ikke fikk kloa i det antallet aksjer de ønsket seg, velger i stedet å gjøre det over børs.

En annen mulig forklaring er at meglerhusene som har tilrettelagt aksjeemisjonen handler i stor stil seg imellom. Det er ikke uvanlig i forbindelse med børsintroduksjoner at tilretteleggerne får en viss pott til støttekjøp de første dagene.

ABG Sundal Collier, som ved siden av Enskilda Securities har bistått Norwegian-ledelsen i forbindelse med børsintroduksjonen, står oppført som den desidert største nettokjøperen av Norwegian-aksjer torsdag. Ved 12.30-tida hadde meglerhuset støvsugd Norwegian-aksjer for over 60 millioner kroner. På samme tidspunkt hadde Enskilda nettosolgt aksjer for nesten 50 millioner kroner.

- Handler for kunder

Hos Enskilda Securities får TV 2 Nettavisen imidlertid opplyst at det ikke er satt av noen pott til støttekjøp i forbindelse med Norwegian. All handel Enskilda har gjort i aksjen i dag er kunderelatert, hevder meglerhuset.

Heller ikke Christen Heiberg i ABG Sundal Collier vil være med på at det drives støttekjøp. Heiberg avviser også at meglerhuset handler aksjer for egen regning.

- All handel i dag er kunderelatert, sier han til TV 2 Nettavisen.

Fet gevinst

Mye tyder på at mange aksjonærer har grepet sjansen og solgt seg ut med gevinst allerede i dag. Aksjeemisjonen skjedde til 32 kroner, mens kursen har ligget over 34 kroner hele torsdagen. Det gir en gevinst på minst to kroner per aksje.

Var du så heldig å få tildelt Norwegian-aksjer for 1 million kroner i emisjonen, kunne du teoretisk ha solgt seg ut for inntil 1,084 millioner da kursen var på det høyeste noen minutter etter klokka ti.

84.000 kroner er brukbar betaling for å ha vært medeier i et flyselskap i noen skarve minutter.

Fornøyd

Direktør for forretningsutvikling i Norwegian, Stig Willassen, sier til TV 2 Nettavisen at han er svært godt fornøyd med børsdebuten.

- Det gikk bedre enn ventet, både med emisjonssummen og kursutviklingen, sier han.

Hovedindeksen ved Oslo Børs utvikler seg positivt torsdag, men en nedtur for Norske Skog og Tandberg trekker ned. Merrill Lynch negraderte Norske Skog fra kjøp til nøytral før børsåpning, og det førte til et kursfall på halvannen prosent.

Statoil er blant vinnerne torsdag med en oppgang på 1,5 prosent. Enda bedre går det for Frontline, som nok en gang knuser sin egen årsrekord og stiger 3 prosent. Tankrederiet har nå en børsverdi på nesten 13 milliarder kroner.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar