Gå til sidens hovedinnhold

Tjente 100 millioner for sjefen

Norske meglere i verdenstoppen.

De ansatte på rentemeglerbordet til DnB Nor Markets er blant de mest lønnsomme ansatte, kanskje i hele verden. Enkelte av de ansatte på rentebordet dro inn 100 millioner kroner til sin arbeidsgiver i fjor.

- På norske renter bidro noen ansatte ifjor med svært store tall. Si at en sjef på renteavdelingen bidrar med én milliard kroner i resultat, og her er det syv medarbeidere. Sjefen er jo ansvarlig for den milliarden, men det er jo flere medarbeidere som bidrar kollektivt. Men at det her er enkeltmedarbeidere som har bidratt med mer enn 100 millioner kroner i resultat i 2009, det kan jeg bekrefte, sier Ertzeid til Dagens Næringliv.

I en særstilling
Det er klart at den utrolige inntjeningen til de få ansatte rundt rentebordet til DnB Nor Markets, sier noe om konkurransesituasjonen på disse produktene i Norge.

I tillegg til dette er bankens posisjon innenfor enkelte finansielle tjeneste meget dominerende.

Lønnsomt i hele Markets
Hvis man inkluderer hele DnB Nor Markets er også inntjeningen imponerende. Ifølge Dagens Næringslv bidro hver eneste av de 647 ansatte i DnB Nor Markets med mer enn åtte millioner kroner - etter bonus - på bunnlinjen ifjor.

Til sammenligning bidro de ansatte i konkurrenten Pareto med 1,6 millioner kroner per hode etter bonus. I ABG Sundal Collier ble resultat per hode på 1,9 millioner kroner, og i First Securities 2,4 millioner kroner - begge før bonus.

Ifjor hadde DnB Nor Markets samlede inntekter fra egenhandel på 3,9 milliarder kroner, mens kundeinntektene i fjor endte på 3,2 milliarder kroner.

Kommentarer til denne saken