Tjente ikke på knalldyr strøm

Foto: (Scanpix)

Kraftprodusentene hadde ikke et gullår i fjor, til tross for de skyhøye strømprisene.

E-CO Energi, Norges nest største kraftprodusent, klarte ikke å tjene mer penger til tross for de skyhøye strømprisene i fjor.

De skyhøye kraftprisene i fjor gir ikke skyhøye overskudd hos kraftprodusentene. For Norges tre største kraftprodusenter steg driftsresultatet med relativt beskjedne 11 prosent i fjor, skriver Aftenposten.

I går la Norges nest største kraftprodusent, E-CO Energi, frem 2003-tall. Der falt driftsresultatet med 36 millioner kroner fra 2002 til i fjor. I fjor endte driftsresultatet på 1,14 milliarder kroner.

Kraftprodusentenes inntekter er bestemt av både kraftprisen og produksjonen. De har en tendens til å variere i hver sin retning. I fjor var kraftprisene høye på grunn av lite vann i magasinene. Men lite vann betyr også at produksjonen ble mindre. Tall for hele kraftmarkedet i fjor kan tyde på at høyere priser omtrent ble motsvart av like stor produksjonsnedgang.

De tre største produsentene har økt sitt samlede driftsresultat fra 7,5 milliarder kroner i 2002 til 8,4 milliarder kroner i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.