*Nettavisen* Økonomi.

Tjente rått på fotball-VM

KJEMPESUKSESS: Fotball-VM for menn i 2018 ble en kjempesuksess for Fotballfesten AS.

KJEMPESUKSESS: Fotball-VM for menn i 2018 ble en kjempesuksess for Fotballfesten AS. Foto: Fredrik Hagen (NTB Scanpix)

Sendingene av fotball-VM i 2018 på Kontraskjæret i Oslo sentrum ble en økonomisk suksess.

19.08.19 10:26

I 2018 var det som kjent fotball-VM for menn i Russland, der til slutt Frankrike ble verdensmestere. I forbindelse med de store mesterskapene arrangeres det live-sendinger på storskjermer Kontraskjæret i Oslo sentrum rett ved Akershus festning.

Arrangementene er væravhengige, men på gode dager er flere tusen innom. Og årrsregnskapet for arrangøren Fotballfesten AS viser at inntektene i 2018 var på hele 64,5 millioner kroner. Driftsresultatet endte på pene 8,3 millioner kroner, resultatet før skatt på 8,4 millioner.

Over 7 millioner

Overskuddet gjorde at egenkapitalen gjennom fjoråret økte fra 1 drøy million til over 7 millioner kroner. Dette er altså eiernes midler.

Fotballfesten AS eies med 66 prosent av Spondere Holding AS, der Geir Oterhals og Jarle Jensen er hovedaksjonærer, samt med 34 prosent av Midtveis Holding AS. Sistnevnte selskap er eid av Peter Schanche Eikeland.

Til tross for de gode tallene, vil ikke Geir Oterhals si noe mer om suksessen.

- Vi har bestemt oss for ikke lenger å kommentere tallene, er alt han vil ut med.

Pene honorarer

Oterhals tok for øvrig ut 1,87 millioner kroner i lønn for fjoråret. Styret i selskapet bevilget seg for fjoråret 1,34 millioner i styrehonorar. Det er ike satt av utbytte for 2018.

Fotballfesten AS betalte for øvrig i fjor 4,8 millioner kroner til Spondere AS og Midtveis Holding AS for bruk av rettighetene til konseptet, slik at Oterhals også håvet inn dere.

Spondere AS omsatte i fjor for 3,24 millioner kroner og oppnådde pene 3,51 millioner i resultat før skatt.

Dagsavisen skrev i slutten av juni i at for første gang viste Fotballfesten kvinnefotball på storskjerm. Så langt var arrangementet en økonomisk ruin.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.