*Nettavisen* Økonomi.

To av 180 sjefer er kvinner

Av 180 børsselskaper er Live Haukvik Aker i Goodtech og Anette Olsen i Bonheur og Ganger Rolf de eneste kvinnene på toppen. Ifølge hodejeger Elin Ørjasæter er kvinner "for intelligente" til å ta den type jobber.

Live Haukvik Aker ble for drøyt to år siden konstituert som administrerende direktør i Goodtech. Dette skulle ifølge Haukvik Aker ikke være en langvarig løsning. Men hun har skapt en levedyktig bedrift ut av det konkurstruede teknologiselskapet, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg vet det i bransjen er blitt sagt sånne ting som "hvordan skal dette gå?" da jeg tok over, sier Haukvik Aker til Dagens Næringsliv.

Hun mener mange var skeptiske til om hun kunne klare jobben først og fremst fordi hun var kvinne.

- Kvinner er litt fleipete sagt for intelligente til å ta den type jobber, de ser totalbyrden blir for stor, sier hodejeger Elin Ørjasæters til Dagens Næringsliv.

Ørjasæter mener det ikke er noe som stenger kvinner ute fra toppjobbene, i motsetning til mange andre. Hun har vanskeligheter med å se hvordan kvinner diskrimineres i arbeidslivet. Men Ørjasæter mener hus og hjem-problematikken er undervurdert i diskusjoner rundt kvinner og ledelse. Mange kvinner kan eller vil ikke velge bort store deler av privatlivet for å ta en toppjobb, tror hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.