To mrd. forduftet fra Yara

Foto: (Foto: Christian Bakken/TV 2 Nettavisen)

Børsnoteringen av Hydro-babyen Yara for tre uker siden ble en knallsuksess, men nå butter det mot for Thorleif Enger & co. Fredag setter aksjen nok en bunnrekord.

16.04.04 13:57

Det var rift om Yara-aksjene da Norsk Hydro solgte sin eierandel i forbindelse med børsnoteringen. Til tross for en massiv overtegning, ble kursen satt så lavt som 42 kroner.

De første dagene etter børsdebuten var interessen for Yara-aksjen fortsatt enorm. Etter å ha debutert på 49 kroner, steg aksjekursen til 54 kroner dagen etter børsnoteringen. Det priset det norske gjødselselskapet til 17,2 milliarder kroner.

Siden har det gått trått for den ferske konsernsjefen Thorleif Enger. Av de 13 handledagene Yara har vært på børs, har aksjen endt ned ni ganger.

Også fredag er det duket for kursnedgang, og aksjen satte bunnrekord på 47,90 kroner rundt klokka halv to. Det gir Yara en børsverdi på 15,3 milliarder kroner, noe som er 1,9 milliarder lavere enn toppnoteringen 26. mars.

I prosent tilsvarer det en kursnedgang på 11,3 prosent. Hovedindeksen ved Oslo Børs har i samme periode lagt på seg 3,6 prosent.

Samtlige Hydro-aksjonærer fikk utdelt en Yara-aksje for hver aksje de eide i Hydro, og alt tyder på at de fleste av dem fortsatt sitter på Yara-aksjen. For dem er det kanskje en trøst at aksjekursen i Hydro har steget pene 6 prosent siden Yara ble skilt ut 25. mars.

Følg kursutviklingen i Yara her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag