*Nettavisen* Økonomi.

To sentrale DN-redaktører går av

 

SKIFTER UT LEDELSEN:  - En nødvendig fornyelse av hele DN, sier sjefredaktør Amund Djuve i en kommentar til den nye lederkabalen i avisen. Foto: Tore Sætre (Flickr/Scanpix)

Bare én redaktør under Amund Djuve får beholde jobben.

11.10.19 09:23

Dagens Næringsliv skifter ut ledelsen. I den nye lederkabalen er det store utskiftninger, melder DN.

Det ble i september klart at avisen står overfor store kutt. Det skal være snakk om 25 stillinger som skal kuttes.

Bare én redaktør fortsetter

Featureredaktør Gry Egenes og nyhetsredaktør Tor M. Nondal slutter i sine sentrale roller og blir henholdsvis etikkredaktør og utviklingsredaktør. Også kommersiell direktør Ole Johan Sjaastad går ut av jobben

Gry Egenes blir redaktør for metode og etikk, Tor M. Nondal blir redaktør med ansvar for redaksjonelle utviklingsprosjekter og Ole Johan Sjaastad blir prosjektdirektør med ansvar for utviklingen av et nytt inntektsområde for DN.

– Denne omfattende omorganiseringen medfører en nødvendig fornyelse av hele DN, sier sjefredaktør Amund Djuve til sin egen avis.

Prosessen med nedbemanningen av ansatte er ikke avsluttet.

Ny ledelse

Slik ser den nye redaksjonelle lederkabalen i DN ut:

  • Janne Johannessen (41) blir redaktør for nyhet og dagsorden. Hun kommer fra rollen som innholdssjef i DN, med ansvar for større satsinger i nyhetsavdelingen. Johannessen begynte i DN som reporter i 2001.
  • Kommentator Kjetil B. Alstadheim (51) fortsetter som politisk redaktør med ansvar for all menings- og debattjournalistikk. Alstadheim begynte i DN som politisk reporter i 1996, og ble kommentator i 2005.
  • Live Fedog Thorsen (36) blir redaktør for historiefortelling og livsstil, med ansvaret ansvaret for feature – og livsstilsjournalistikk i alle kanaler inkludert D2 og DN lørdag. Hun har jobbet i DNs featureavdeling siden 2006 som journalist og redaksjonssjef for både Magasinet og D2.
  • Ingeborg Volan (40) blir redaktør for publisering og visuell journalistikk, derunder DNs overordnede innholdsstrategi, publisering til alle kanaler, redaksjonell utvikling og visuell journalistikk. Volan har kommer fra stillingen som redaktør for leserengasjement i DN, og har bakgrunn fra bl.a. NRK og Adresseavisen.


Merittert redaktører går av

Egenes, utdannet diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI, har jobbet i Dagens Næringsliv siden 1986. I 2006 ble hun kåret til årets kvinnelige medieleder.

Bladet Kapital kåret Egenes til Norges 22. mektigste kvinne i 2018. Egenes er også styremedlem i Morgenbladet. I 2019 kjempet hun om å bli årets redaktør i kamp mot Ingeborg Heldal (KK) og Gard Steiro (VG).

Tor M. Nondal ble nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv i 2013, og kom da fra stillingen som nyhetssjef i samme avis. Nondal har 18 års fartstid i DN og jobbet tidligere i Aftenposten og VG.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.