Gå til sidens hovedinnhold

Tøffe påstander i matvarekrangelen

En tidligere toppsjef i NorgesGruppen hevder han tidligere jobbet i en mafialignende kultur. NorgesGruppen svarer med at den tidligere toppsjefen mistet jobben fordi han prøvde å presse til seg private reiser fra leverandørene.

Steinar Kristiansen jobbet 25 år i NorgesGruppen, men ble oppsagt i 2003. Nå omtaler han kulturen hos sin tidligere arbeidsgiver som mafialignende, skriver Dagens Næringsliv.

- Vi førte leverandørene bak lyset. Vi lovte ting vi ikke kunne holde. Vi solgte plasser i butikken vi visste vi ikke hadde. Jeg føler at jeg jobbet i en mafialignende kultur. Vi skydde ikke noen midler, sier Kristiansen.

NorgesGruppen svarer på beskyldningen fra Kristiansen med å vise til at han ble sagt opp fra stillingen sin etter at han skal ha presset en leverandør i dagligvarebransjen for å oppnå private fordeler.

Forsøket på utpressing bekreftes av Brynild-gruppen i dagens VG.

- Han ba Brynild-gruppen betalte private reiser, noe vi ikke ville være med på, sier styreleder Jon Brynildsen i Brynild-gruppen.

Brynildsen oppfattet episoden som et forsøk på å betale bestikkelser.

Ifølge Steinar Kristiansen skal han aldri ha forlangt private fordeler hos leverandørene. Han mener at han måtte slutte i NorgesGruppen fordi han stilte kritiske spørsmål ved avtaleverket innad i selskapet.

Styreformann i NorgesGruppen, Knut Hartvig Johannson, mener Kristiansen er ute etter hevn.

- Jeg finner ingen annen forklaring. Det er kanskje enklere å ta meg enn NorgesGruppen sier Johannson til VG.

NorgesGruppen hyrte i går ettermiddag advokat Kyrre Eggen i advokatfirmaet Wiersholm, Melbye & Bech for å håndtere media etter all kritikken som er kommet mot NorgesGruppen. En av Eggens første oppgave var å prøve å stanse Dagens Næringslivs sak om Steinar Kristainsen.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken