Før jul i fjor slapp Orkla saft-nyheten Fun Light med smak av julebrus. Produktet var kun å finne i butikkene til Rema 1000 og Coop og det tok ikke lang tid før de 83.000 saftflaskene var revet bort fra butikkhyllene.

– Mottakelsen som Fun Light Julebrus fikk i fjor, var helt fantastisk. Vi visste jo at den var god, men ble likevel overrasket over den enorme populariteten. Det er alltid spennende å lansere nye smaksvarianter, så det var naturligvis stor stas at så mange likte nyheten, sier kommunikasjonssjef Anne Gjemdal til Nettavisen.

Mange så sitt snitt til å tjene noen ekstra slanter på den populære saften, og på Finn.no lå julesaften ute til elleville summer.

Nettavisen skrev den gang om privatpersoner som la ut den nye julebrus-saften ut for mellom 100 og 1.000 kroner på Finn.no.

Les også: Ble solgt for 1.000 kroner på nett i fjor – nå syvdobles produksjonen

Same procedure as last year

Også i år har folk sett sitt snitt til å tjene noen ekstra kroner på videresalg av suksess-saften.

I skrivende stund er det 20 saft-annonser ute. Prisnivået er noe lavere enn i fjor, men skulle du ønske det, så kan du bruke 400 kroner på en flaske. Den billigste saften ute på Finn.no koster 60 kroner.

«Den smakfulle funsaften er tilbake i enkelte butikker. Orker ikke å vente helt til den kommer i din butikk? Send en melding om du er klar for å komme i julestemning med en splitter ny saft», heter det i annonsen.

En av de som har benyttet muligheten til å tjene noen ekstra kroner på saftsuksessen er en trønder Nettavisen har pratet med. Han har hamstret inn hele 60 flasker med julebrussaft.

- 1000-3000 per flaske

Han skal ha 5.000 kroner for 36 av flaskene samlet, men selger også enkeltflasker.

– Jeg har solgt seks flasker den siste uka for mellom 1.000 kroner og 3.000 kroner per stykk, hevder mannen overfor Nettavisen.

Han sier han mottar en del tyn for at han selger flaskene til langt over markedspris.

– Men det er markedet som bestemmer. Hvis folk har råd til å betale 3.000 kroner for en flaske med saft er det helt greit for meg, sier mannen.

Nettavisen kjenner identiteten til saftselgeren, men han ønsker ikke stå fram med navn.

Les: Meldte luksusveska stjålet - la ut annonse på Finn.no

For moro skyld

Han sier dette er første gang han forsøker seg på videresalg av ettertraktede varer på Finn.no.

– Jeg brukte omtrent 2.500 kroner totalt, så etter å ha solgt en flaske for 3.000 kroner var jeg allerede i pluss, sier saftselgeren til Nettavisen.

Selv synes han ikke saften er noe særlig.

– Jeg skjønner ikke hvorfor folk er så ville etter den, men kanskje den er bedre hvis den tilsettes kullsyre, spekulerer trønderen.

Han frykter ikke at forretningskonseptet hans skal rakne nå som Orkla har varslet en syvdobling av produksjonen.

– Det er bra de øker produksjonen, jeg gjør bare dette for moro skyld, sier mannen.

Les også: Rives ut av butikkhyllene: Nå selges saft for opptil 1000 kroner flasken på Finn.no

Har mangedoblet produksjonen

For ettersom folk gikk mann av huse etter den røde saften i fjor, har Orkla forberedt seg bedre i år. For å slukke tørsten til Norges julebrussaft-drikkende befolkning har de derfor skalert opp produksjonen.

Syv ganger så mange saftflasker er gjort klare i år. Nesten en halv million flasker skal etter planen selges unna før jul.

Lar seg ikke stresse av Finn-salg

Orkla-kommunikasjonssjef Anne Gjemdal sier at de i år håper de har produsert nok saft, slik at forbrukerne fint skal kunne få dekket behovet sitt ved å handle i butikk.

Hva tenker dere om at personer legger ut flaskene på Finn.no til så høye priser?

– At folk prøver å tjene penger på å selge saften på Finn, er utenfor vår kontroll. Men vi tror at vi i år har produsert nok, så alle som ønsker skal få kjøpt Fun Light Julebrus i butikken før jul, sier Gjemdal.